Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόβλημα της βίας ανηλίκων δεν μπορεί να λυθεί με αυταρχισμό

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρόβλημα της βίας ανηλίκων δεν μπορεί να λυθεί με αυταρχισμό Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει όχι μόνο τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και τα πραγματικά αίτια της βίας εντός και εκτός σχολικών χώρων, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων.

«Μετά το σοκ πού έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία οι εικόνες ακραίας νεανικής βίας σε βάρος μιας 14χρονης και οι συνομιλίες μεταξύ των δραστών, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθαν να σκορπίσουν την πλήρη απογοήτευση, καθώς επιβεβαίωσαν πως το μόνο που απασχολεί αυτόν και την κυβέρνησή του είναι ο επιμερισμός των ευθυνών σε όλους εκτός από τον εαυτό τους!» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζει ακόμα λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης, που ήταν πλήρως σύμφωνος με τη συγχώνευση σχολικών τμημάτων και τις αλλαγές επί τα χείρω στους κανόνες για την ειδική στήριξη των μαθητών, αναγκάστηκε, για άλλη μια φορά εκ των υστέρων, να εξαγγείλει μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της βίας μεταξύ των ανηλίκων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμα πως «αυτά δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια επανάληψη του δόγματος αυστηροποίησης της ποινικής μεταχείρισης. Με άλλα λόγια, του εκφοβισμού και των πειθαρχικών μέτρων για τους νέους. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει όχι μόνο τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και τα πραγματικά αίτια της βίας εντός και εκτός σχολικών χώρων».

»Ο πρωθυπουργός, που δήθεν άγχεται να λύσει το δημογραφικό, θυμήθηκε την ελληνική οικογένεια όταν θέλησε να της φορτώσει την παραμέληση ανηλίκων. Το πρόβλημα της βίας δεν μπορεί να λυθεί με αυταρχισμό, αλλά με την ολόπλευρη ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών και την υποστήριξη σχολικής κοινότητας».