Πολιτική

Πυρά Γιαννακοπούλου κατά Ανδρουλάκη: Με «έκοβαν» από ομιλίες, το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν

Πυρά Γιαννακοπούλου κατά Ανδρουλάκη: Με «έκοβαν» από ομιλίες, το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
Εντονη κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε η Νάντια Γιαννακοπούλου, επισημαίνοντας ότι η αυτοκριτική είναι απαραίτητη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.

Σκληρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, καταγγέλλοντας ότι όταν την καλούσαν από νομαρχιακές εδκηλώσεις για να μιλήσει, την «έκοβε» το κόμμα.

Η κ. Γιαννακοπούλου έθεσε ερωτήματα για τον ρόλο τού κ. Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενη σε δηλώσεις του για την προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε:

«Ακούω διαρκώς τον κύριο Ανδρουλάκη να λέει ότι αν όλοι οι άλλοι γύρναγαν την Ελλάδα όπως το κάνουν τώρα, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν σε πολύ καλύτερα ποσοστά. Αντίστροφα λοιπόν ρωτώ: Αν ο πρόεδρος του κόμματος έκανε ό,τι κάνει τώρα, τότε το ΠΑΣΟΚ θα είχε αυτή τη στιγμή 20%. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το έκανε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε προσωπικά περιστατικά που ανέδειξαν προβλήματα στη θεσμική λειτουργία του κόμματος:

«Όταν με κάλεσαν από νομαρχιακές οργανώσεις να μιλήσω στη Ρόδο, το ίδιο το κόμμα με "έκοβε" και προτιμούσε να μην γίνουν εκδηλώσεις για να μην πάει η Γιαννακοπούλου. Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι πρέπει να απαντηθεί από τον ίδιο τον κύριο Ανδρουλάκη».

Χθες το βράδυ, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, πραγματοποίησε την κεντρική της ομιλία στο Περιστέρι. Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από ενθουσιασμό, τραγούδια και συνθήματα, κυρίως από νέους ανθρώπους. Όπως δήλωσε η ίδια: «Χθες το βράδυ είχα την κεντρική μου ομιλία στο Περιστέρι όπου έγινε χαμός. Κυριολεκτικά βυθίστηκε η πλατεία του Περιστερίου. Μηνύματα, συνθήματα, τραγούδια, ενθουσιασμός, νέα παιδιά. Αυτό για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό συνολικά για το ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει»

Η κ. Γιαννακοπούλου έκανε σαφή αναφορά στη διαδικασία της προεκλογικής καμπάνιας, απορρίπτοντας την κριτική περί εσωστρέφειας που είχε ασκηθεί νωρίτερα. Αντίθετα, τόνισε τη σημασία της εξωστρέφειας που δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ:

«Ναι, αυτή η διαδικασία είναι μια διαδικασία εξωστρέφειας που δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό για εμένα είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενη, πολύ περήφανη. Θυμάστε και ξέρετε ότι είμαι η πρώτη που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία.»

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει σε κανέναν»

Η Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε ότι η κριτική της προς τον Νίκο Ανδρουλάκη είναι πολιτική και όχι προσωπική, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι η αλλαγή της πορείας του κόμματος και όχι η προσωπική αντιπαράθεση: «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κύριο Ανδρουλάκη. Είναι σύντροφός μου. Όμως, πρέπει να κάνουμε πολιτική κριτική για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να είμαστε δεύτερο κόμμα και χάσαμε από τον κύριο Κασσελάκη, όταν ο κ. Μητσοτάκης έχασε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους και ο ΣΥΡΙΖΑ 350.000; (...) Ηταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Σε έντονο ύφος, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον λαό του και όχι σε πρόσωπα: «Το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει ούτε στη Γιαννακοπούλου ούτε στον Ανδρουλάκη ούτε στον οποιοδήποτε. Ανήκει στον λαό του. Όποιος κι αν εκλεγεί, εγώ θα είμαι στην πρώτη γραμμή, προσπαθώντας να πείσω τον πρόεδρο να οδηγεί το τιμόνι στη σωστή κατεύθυνση».

«Η αυτοκριτική είναι αναγκαία»

Η Γιαννακοπούλου έκλεισε την ομιλία της ζητώντας από το κόμμα να αναγνωρίσει τα λάθη του και να προχωρήσει με μια νέα στρατηγική. Τόνισε ότι η αυτοκριτική είναι απαραίτητη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον:

«Αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική μας, αν δεν δούμε τι δεν κάναμε σωστά και πώς θα το αλλάξουμε, τότε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά; Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ψηφοφόρους. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να αλλάξουμε, ώστε οι πολίτες να καταλάβουν ότι εκφράζουμε τα συμφέροντά τους».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί ένα κόμμα που θα επιστρέψει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, με ένα σαφές και ξεκάθαρο πρόγραμμα που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.