Πολιτική

Ν. Παππάς για αυξήσεις στην ενέργεια λόγω Μέσης Ανατολή: Να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, να μπει πλαφόν στα κέρδη

Ν. Παππάς για αυξήσεις στην ενέργεια λόγω Μέσης Ανατολή: Να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, να μπει πλαφόν στα κέρδη Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί εγκαίρως και προληπτικά, τονίζει ο Νίκος Παππάς με αφορμή την ένταση στη Μέση Ανατολή, που αυξάνει τις τιμές της ενέργειας.

Να μειωθούν εδώ και τώρα οι έμμεσοι φόροι και να μπει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, με αφορμή την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, που αυξάνει τις τιμές της ενέργειας.

«Το ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή, ενδεχόμενο που απευχόμαστε, αυξάνει τις τιμές της ενέργειας. Η θέση μας για λήψη μέτρων, όπως η μείωση των έμμεσων φόρων και η επιβολή πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, αποκτά νέα επικαιρότητα. Τα έσοδα του προϋπολογισμού το επιτρέπουν. Είναι πολύ πάνω από τα προσδοκώμενα. Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί εγκαίρως και προληπτικά πριν πέσει όλο το βάρος της αναταραχής στους ώμους των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Παππάς.

{https://www.youtube.com/watch?v=AXfzmGDqZlM}