Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Πόλωση για τη ματαίωση του debate - Σφοδρή αντίδραση Δούκα

ΠΑΣΟΚ: Πόλωση για τη ματαίωση του debate - Σφοδρή αντίδραση Δούκα Φωτογραφία: SOOC/ MENELAOS MYRILLAS
Δούκας: Ο Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ.

Πρώτος κατέθεσε δημόσια αίτημα για την πραγματοποίηση debate ο Χάρης Δούκας και πρώτος ανακοίνωσε τη μη πραγματοποίησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης αφήνοντας αιχμές για την ειλικρίνεια των προθέσεων του Δημάρχου Αθηναίων. Προηγήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων τους στην οποία συμφωνήθηκε το μοτίβο της συζήτησης και έμεινε σε εκκρεμότητα η ημερομηνία, που, τελικά, δεν βρέθηκε.

Προσχηματικό ή πραγματικό το αδιέξοδο;

Συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη λένε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση αν δεν πραγματοποιούταν την Τετάρτη η εξ αναβολής, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί την Πέμπτη ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Εθνικής δεν θα επέτρεπε υψηλή τηλεθέαση και η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συγκέντρωση του Ν. Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη δεν κατέστη δυνατό να επαναπρογραμματιστεί. Την πρόταση για το Σάββατο την θεωρούν προσχηματική γιατί δεν θα συνέβαλε στο κύρος της διαδικασίας, ενώ σκοπός θα ήταν να γίνει ένα debate με την επιδραστικότητα του προηγούμενου που, κατά κοινή ομολογία, ήταν επιτυχημένο.

Συνεργάτες του Χ. Δούκα αντιτείνουν ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων έδειξε τη μέγιστη δυνατή ελαστικότητα, δηλώνοντας διαθεσιμότητα για οποιαδήποτε ώρα των επόμενων τριών ημερών και, επομένως, απέδειξε τη βούλησή του. Αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Ν. Ανδρουλάκης στην πραγματικότητα δεν ήθελε να βρεθεί απέναντι στον Χάρη Δούκα και το απέφυγε επινοώντας διαδικαστικό κώλυμα. Θεωρούν ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει και αυτό θα φανεί στις κάλπες την Κυριακή.

Ο κανόνας είναι ότι ο πρώτος αποφεύγει το debate γιατί δεν θέλει να ρισκάρει, ενώ ο δεύτερος το επιδιώκει για να καλύψει τη διαφορά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα πρόσθετο στοιχείο είναι ότι ο Χ. Δούκας δεν είχε κάνει την καλύτερη δυνατή για τα δεδομένα του εμφάνιση την προηγούμενη φορά αλλά αυτό δεν προεξοφλεί οπωσδήποτε ότι αυτό θα επαναλαμβανόταν. Επίσης, ο Ν. Ανδρουλάκης είχε ζητήσει σε ανύποπτο χρόνο debate πριν από τον β γύρο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα

«Ο κ. Ανδρουλάκης δε θέλει το debate.

Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του».