Πολιτική

Τζανακόπουλος: Με δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. απαντά το υπουργείο για τον Μοχάμεντ Καμράν

Τζανακόπουλος: Με δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. απαντά το υπουργείο για τον Μοχάμεντ Καμράν Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη δρομολογήσει τη συγκάλυψη και αυτής της δυσώδους υπόθεσης βασανιστηρίων και κρατικής δολοφονίας, είπε για την υπόθεση Μοχάμεντ Καμράν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με... δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τον βασανισμό μέχρι θανάτου του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, όπως τονίζει ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

«Ο κος Υφυπουργός θεώρησε ότι απάντησε στις καταγγελίες των δικηγόρων και της οικογένειας του Μοχάμεντ Καμράν διαβάζοντας κατά λέξη τα γεμάτα αντιφάσεις δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., παραδεχόμενος σιωπηρά αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι, δηλαδή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη δρομολογήσει την συγκάλυψη και αυτής της δυσώδους υπόθεσης βασανιστηρίων και κρατικής δολοφονίας. Να μην το επιτρέψουμε», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ολόκληρη ανάρτηση Τζανακόπουλου:

Πριν από 11 μέρες ο Υφυπουργός Προστασίας Πολίτη ζήτησε αναβολή για τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης «Πότε θα αντιμετωπίσει επιτέλους η Κυβέρνηση τα συνεχιζόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας;» ώστε να έχει χρόνο να διερευνήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, που βρέθηκε νεκρός στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 με πολλαπλούς μώλωπες και εκδορές από χειροπέδες μετά από 8 μέρες εξαφάνισης και αφού είχε μεταφερθεί 3 φορές στα δικαστήρια και είχε μεταχθεί σε 5 διαφορετικά αστυνομικά τμήματα, πράγμα που από τη μεριά μου αποδέχθηκα.
Δυστυχώς ο κ. Υφυπουργός εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή και απλώς αρκέστηκε να απαριθμήσει τις γενικές αρχές που οφείλουν να διέπουν την πειθαρχική και ποινική διερεύνηση των περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, θεωρώντας ότι παρουσιάζει εσωτερικό σεμινάριο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επιπλέον, αγνοώντας τις επισημάνσεις του Συνηγόρου του Πολίτη και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις πλημμέλειες των εσωτερικών ερευνών της ΕΛΑΣ αλλά και τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ για βασανιστήρια στην Ελλάδα, στη συνέχεια τις επιβεβαίωσε στην πράξη: Ο κος Υφυπουργός θεώρησε ότι απάντησε στις καταγγελίες των δικηγόρων και της οικογένειας του Μοχάμεντ Καμράν διαβάζοντας κατά λέξη τα γεμάτα αντιφάσεις δελτία τύπου της ΕΛΑΣ παραδεχόμενος σιωπηρά αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι, δηλαδή, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη δρομολογήσει την συγκάλυψη και αυτής της δυσώδους υπόθεσης βασανιστηρίων και κρατικής δολοφονίας. Να μην το επιτρέψουμε.

NETWORK