Πολιτική

«Οχυρώνονται» στις θέσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης

«Οχυρώνονται» στις θέσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης
«Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν, η απάντηση Κασσελάκη.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, στον απόηχο του βίντεο που δημοσίευσε ο τέως πρόεδρος του κόμματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη».

«Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Στο Συνέδριο. Η Δημοκρατία αντεπιτίθεται», ήταν το μήνυμα που είχε στείλει νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης προς τους πολίτες με νέο βίντεο που ανέβασε στα social media.

Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήριζε μεταξύ άλλων ως πρωτοφανές στην ιστορία του τόπου και σοκαριστικό για την ιστορία της Αριστεράς ότι «η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος».

{https://www.facebook.com/100093770103899/videos/462041643549752/}

Γεροβασίλη: Δεν μπορεί να είσαι χρήσιμος όταν παράγεις παραπολιτική

Ευθεία επίθεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη από την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία, δήλωσε ότι «Είναι δυνατόν να σε θέλουν για πρόεδρο σε ένα κόμμα του οποίου δεν σέβεσαι τις λειτουργίες του και τα στελέχη; Ή εσύ να είσαι πρόεδρος σε αυτό;»

Όσον αφορά την απόφαση αποκλεισμού του από τις υποψηφιότητες για πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, η Γεροβασίλη, μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε πως «όταν η συμπεριφορά δεν γίνεται με όρους πολιτικής αλλά με γεγονότα παραγωγής παραπολιτικής, τότε δεν μπορείς να είσαι χρήσιμος σε ένα κόμμα ως πρόεδρός του».

«Αυτά που είδατε το Σάββατο ήταν από υποστηρικτές του Κασσελάκη»

Όσον αφορά τα επεισόδια έξω από την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αυτά που είδατε ήταν έξω από το ξενοδοχείο από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και με παρότρυνση που είχε γίνει επισήμως με λογαριασμούς που είχαν οργανώσει έφοδο. Τους έχω ξαναδεί αυτούς σε ανάλογες συμπεριφορές, πιστεύω ότι δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα παρατράγουδα δεν ήταν το πικ μας, δεν είχαμε τέτοιες συμπεριφορές».

«Προσπαθώ να το ερμηνεύσω και αισθάνομαι ότι είναι κόσμος που είναι απογοητευμένος και προσπαθεί να είναι στα γεγονότα. Δεν μπορώ να τους κατηγορήσω αλλά μπορώ να κατηγορήσω αυτούς που το οργανώνουν» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνονας λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά μελών της ΚΕ που ήταν έξω από τη συνεδρίαση και προσπάθησαν μια μη συνεδρίαση, να μην υπάρξει απαρτία».

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής «δεν είναι κάτι που έγινε ξαφνικά. Η αμφισβήτηση του κ. Κασσελάκη έγινε ορατή εντόνως μετά τις ευρωεκλογές και είχα πει τότε να πάμε σε εκλογές επειδή υπήρχε αμφισβήτηση. Δείτε τι έγινε στο ΠΑΣΟΚ. Εκείνος είπε "κάντε μου μομφή" επειδή πίστευε ότι δεν θα γίνει και αυτό δείχνει ότι δεν γνωρίζει το κόμμα όπως δεν το γνωρίζουν και οι σύμβουλοί του. Η αμφισβήτησή του ήταν από τα κάτω και όχι από 3 άτομα ξεκρέμαστα»

«Δεν έχω ακούσει για αναβολή συνεδρίου. Πολύ καιρό τώρα παράγουμε αρνητικά γεγονότα, η απαξίωση ενός χώρου που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κυβερνούσε τη χώρα δεν μπορεί να γίνεται με αυτό τον τρόπο. Θα κάνουμε όσα είναι δυνατόν να κάνουμε εντός των διαδικασιών και των καταστατικών προβλέψεων για να διακόψουμε το καθοδικό σπιράλ», τόνισε.

Η ίδια εκτίμησε, τέλος, ότι «καταστατικά και πραγματικά πιστεύω ότι η απόφαση της ΚΕ δεν ανατρέπεται. Εγώ θα στηρίξω όποια επιλογή θεωρώ ότι συμβάλλει θετικά στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει ανάγκες της κοινωνίας. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει φερέφωνα αλλά εγώ εκφράζω τον εαυτό μου, έχω και άλλες συμπάθειες στον χώρο».

Ανακοίνωση Γραφείου Στέφανου Κασσελάκη

Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι «είναι εδώ» και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της Κ.Ε, κάποιοι -υπό το κράτος πανικού- έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν.

Με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν «αμετάκλητη» απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη.

Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού.

Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν.