Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η 18η Οκτωβρίου του 1981 ήταν μια έκρηξη δημοκρατίας

Ζαχαριάδης: Η 18η Οκτωβρίου του 1981 ήταν μια έκρηξη δημοκρατίας Φωτογραφία: Menelaos Myrillas/ SOOC
Το μήνυμα του Κώστα Ζαχαριάδη για τη σημερινή επέτειο από την πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

Η δημοκρατική έκρηξη του 1981 άφησε το αποτύπωμά της, άλλαξε την πορεία της χώρας και εδραίωσε κοινωνικές κατακτήσεις στις οποίες αναφορά υπάρχει ακόμα και σήμερα, τονίζει σε ανάρτησή του ο Κώστας Ζαχαριάδης με αφορμή τη σημερινή επέτειο από την πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

«43 χρόνια μετά, η χώρα χρειάζεται ξανά μεγάλες αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται όραμα και ηγεσία για να έρθουν στο προσκήνιο ξανά οι μη προνομιούχοι, οι μη ορατοί, οι αδικημένοι, για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», τονίζει.

Ολόκληρη η ανάρτηση Ζαχαριάδη:

«Η 18η Οκτωβρίου του 1981 ήταν μια ιστορική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι μόνο, ήταν κάτι πολύ ευρύτερο, ήταν μια έκρηξη δημοκρατίας και διεκδικήσεων που μπήκαν δυναμικά στο προσκήνιο. Ήταν η ανάταση και η ανάσα όλων των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας που είχαν υποφέρει απο το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς και τη χούντα ανεξαρτήτως τι ψήφιζαν. Ήταν το ώριμο αίτημα για Αλλαγή και αλλαγές σε όλους τους πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Απο την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και την αλλαγή του οικογενειακού δικαίου μέχρι την μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την δημιουργία του Ε.Σ.Υ. και φυσικά πολλά άλλα. Η δημοκρατική έκρηξη του 1981 άφησε το αποτύπωμά της, άλλαξε την πορεία της χώρας και εδραίωσε κοινωνικές κατακτήσεις στις οποίες αναφορά υπάρχει ακόμα και σήμερα. 43 χρόνια μετά, η χώρα χρειάζεται ξανά μεγάλες αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται όραμα και ηγεσία για να έρθουν στο προσκήνιο ξανά οι μη προνομιούχοι, οι μη ορατοί, οι αδικημένοι, για ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

zaxariadis2 9bf98