Πολιτική

Αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί: Η Νέα Αριστερά καταθέτει τροπολογία για την άδεια μητρότητας

Αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί: Η Νέα Αριστερά καταθέτει τροπολογία για την άδεια μητρότητας Φωτογραφία: Eurokinissi
«Καταθέτουμε τροπολογία που προβλέπει ρητά και καθαρά ότι οι αναπληρώτριες λαμβάνουν άδεια ανατροφής ίση με 9 μήνες», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου.

Με ανάρτησή της στο Instagram, η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε πως η Νέα Αριστερά φέρνει τροπολογία στη Βουλή με στόχο την ίση μεταχείριση των αναπληρώτριων εκπαιδευτικών όσον αφορά την παροχή αδειών μητρότητας και ανατροφής τέκνου.

«Καταθέτουμε τροπολογία που προβλέπει ρητά και καθαρά ότι οι αναπληρώτριες λαμβάνουν άδεια ανατροφής ίση με 9 μήνες», τονίζει στη δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί βιώνουν μια τρομακτική ανισότητα. Εφόσον αποκτήσουν παιδί δικαιούνται άδεια ανατροφής τέκνου μόλις 3,5 μηνών αντί για τους 9 μήνες που λαμβάνουν οι υπόλοιπες εργαζόμενες. Αυτό οδηγεί σε έναν βίαιο και απότομο αποχωρισμό από το βρέφος και ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη συνέχιση του θηλασμού

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι αν γεννήσουν λίγο πριν ή μέσα στο καλοκαίρι, δεν δικαιούνται ούτε αυτούς τους 3,5 μήνες ολόκληρους, γιατί οι συμβάσεις τους διακόπτονται κάθε καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διαφήμισε πριν από καιρό ότι επέκτεινε την άδεια ανατροφής στους 9 μήνες για όλες τις εργαζόμενες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας.
Από την πλευρά μας καταθέτουμε τροπολογία που προβλέπει ρητά και καθαρά ότι οι αναπληρώτριες λαμβάνουν άδεια ανατροφής ίση με 9 μήνες. Και όποιος είναι με την αλήθεια των αναπληρωτριών, ας την υπερψηφίσει».