Πολιτική

Γεωργιάδης: Κανένας δεν πρέπει να αμφισβητεί τον πατριωτισμό τού εκάστοτε πρωθυπουργού

Γεωργιάδης: Κανένας δεν πρέπει να αμφισβητεί τον πατριωτισμό τού εκάστοτε πρωθυπουργού Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC
Μας συμφέρει η «ηρεμία» με την Τουρκία, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κανέναν ζήτημα υποχωρητικότητας της Ελλάδας.

Κανένας δεν πρέπει να αμφισβητεί τον πατριωτισμό τού εκάστοτε πρωθυπουργού στην Ελλάδα, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της «κόντρας» Μητσοτάκη-Σαμαρά με αφορμή τα ελληνοτουρκικά, όπως έχει επισημάνει το Dnews.

«Το να αμφισβητήσει κάποιους επιμέρους χειρισμούς και να πει ότι "αυτό μπορούσε να γίνει αλλιώς", είναι διαφορετικό», τόνισε ο υπουργός Υγείας, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στο όνομα τού πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα κάτσω εγώ να κάνω υποδείξεις στον Σαμαρά; Θα ήταν δείγμα μικροψυχίας και αλαζονείας να το κάνω», ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή χθες, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «Δεν έκανε αναφορά στον κύριο Σαμαρά ο Μητσοτάκης».

Άρα ήταν λάθος του κ. Σαμαρά που εξέλαβε τα περί «χαριεντισμών» ως ευθεία αναφορά προς εκείνον; «Απάντησαν κάτι "κύκλοι Σαμαρά", δεν ξέρω τι είναι αυτό», είπε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν «έχει κάποιο εσωκομματικό ζήτημα».

«Ο σεβασμός που έχω στον Σαμαρά δεν αλλάζει», τόνισε, προσθέτοντας πως «Ο κ. Σαμαράς στην Κύπρο εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του».

«Απαντώ, όχι στον κ. Σαμαρά, αλλά σε αυτά που διαρρέονται και δημιουργείται ένα κλίμα περί υποχώρησης. Τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας», είπε.

«Ούτε στην Κάσο έχει καμία παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας ούτε πουθενά», πρόσθεσε.

«Τι μας συμφέρει, η φασαρία με την Τουρκία ή η ηρεμία; Εγώ λέω η ηρεμία», είπε κάνοντας αναφορά στο μεταναστευτικό και τις «λαθρομεταναστευτικές» ροές.