Πολιτική

Βουλή: Λύθηκε ο γόρδιος δεσμός στους ανεξάρτητους - Ξανά εκπρόσωπος ο Χουρδάκης

Βουλή: Λύθηκε ο γόρδιος δεσμός στους ανεξάρτητους - Ξανά εκπρόσωπος ο Χουρδάκης
Τέλος φαίνεται να μπαίνει στο μπάχαλο με τους ανεξάρτητους και ποιος θα τους εκπροσωπήσει στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Οι 14 κατάφεραν να τελικά εκπρόσωπο, απόφαση ωστόσο που δεν υπήρξε ομόφωνη, καθώς υπήρξαν και πάλι διαφορετικά στρατόπεδα.

Τελικώς ο Μιχάλης Χουρδάκης αναλαμβάνει εκ νέου εκπρόσωπός τους στο κορυφαίο όργανο της Βουλής και αφού πρώτα είχε «καθαιρεθεί» μετά τις ενστάσεις Σαράκη και Κατσιβαρδά.

Ο πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας επελέγη με τη σύμφωνη γνώμη του ιδίου, της Αρετής Παπαϊωάννου, του πρωην «γαλάζιου» Μαριου Σαλμα, καθώς και των προερχόμενων από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνου Φλώρου, Γιάννη Δημητροκάλλη, Γιώργου Μανούσου και Διονύση Βαλτογιάννη, ενώ αναπληρωτής εκπρόσωπος με τη σύμφωνη γνώμη πέντε βουλευτών ορίστηκε ο Γιάννης Δημητροκάλλης.

Απέναντι στον Μιχάλη Χουρδάκη υποψήφιος ήταν ο Παύλος Σαράκης, τον όποιον στήριξαν οι προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Μιχάηλ Γαυγιωτακης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδας και Γιώργος Ασπιώτης που μειοψήφισαν.

Κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε εντόνως, καταγγέλλοντας την επιλογή Δημητροκάλλη ως αναπληρωτή, μιλώντας για ξεκάθαρη προσπάθεια οι Σπαρτιάτες να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη «από το παράθυρο».

Οι Αθηνά Λινού, Μπουρχαν Μπαράκ και Λευτέρης Αυγενάκης πήραν αποστάσεις από την διαδικασία και δεν πρότειναν κανέναν.

Ζητείται συναίνεση για τον Συνήγορο του Πολίτη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πλέον αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, στην οποία και θα εξεταστεί εκ νέου η υποψηφιότητα του Δημήτρη Σωτηρόπουλου για τον διορισμό του στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί σε ψηφοφορία η συγκεκριμένη υποψηφιότητα με ερωτηματικό να παραμένει αν θα συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται για τον διορισμό του σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι ψήφοι στη Διάσκεψη είναι 30 με την προσθήκη των ανεξάρτητων και μοιράζονται ισάριθμα σε 15 της πλειοψηφίας και 15 της αντιπολίτευσης.

Συνεπώς ζητείται συναίνεση, με τον πρωθυπουργό να έχει πετάξει ήδη το γάντι στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλακη από χθες στην Ολομέλεια, κατά της συζήτηση για τις πυρκαγιές.