Πολιτική

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει: Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας μετά τη δοξολογία (Εικόνες)

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει: Τα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας μετά τη δοξολογία (Εικόνες) Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Πλήθος κόσμου στη δοξολογία για τον Άγιο Δημήτριο και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει σήμερα τον πολιούχο της, Άγιο Δημήτριο, και μαζί την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον οθωμανικό ζυγό. Αυτή τη μέρα όλοι οι Έλληνες, με πίστη στις διαχρονικές αξίες της μακραίωνης ιστορίας μας, τιμάμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ενσωμάτωση της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό. Η μνήμη τους είναι πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας. Χρόνια πολλά», δήλωσε αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά την άφιξη της στον ναό του Αγίου Δημητρίου την υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας, ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Μητροπολίτης Φιλόθεος, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Στη δοξολογία παραβρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Βασίλης Πάλμας, οι υφυπουργοί Υποδομών Νίκος Ταχιάος, Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Τουρισμού Έλενα Ράπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Φαραντούρης και ο Στέφανος Κασσελάκης μεταξύ άλλων.

thessaloni1_3862e.jpg

thessaloniki2_940f6.jpg

thessaloniki3_a2c47.jpg

Νίκος Ανδρουλάκης: Να αναλογιστούμε πώς θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού ευχήθηκε στους Θεσσαλονικείς και τους εορτάζοντες, υπογράμμισε ότι αυτή την ημέρα «έχουμε χρέος να αναλογιστούμε, όπως και σε κάθε ιστορικό ορόσημο, πως θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Πώς θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο δίκαιη μειώνοντας τις ανισότητες και βάζοντας τα θεμέλια της συλλογικής μας ευημερίας. Και πώς θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ανθεκτική απέναντι στις προκλήσεις και τις διεθνείς αναταράξεις. Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τον λαό μας από όλες τις δύσκολες επιπτώσεις», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

thessaloniki_androylakis_2e8ce.jpg

Κασσελάκης: Ας ευχηθούμε η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωτεύουσα των Βαλκανίων

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης ευχήθηκε η Θεσσαλονίκη να πάρει τη θέση που της αξίζει και να γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

«Είναι καιρός τα σχέδια που έχουν καθυστερήσει για πολλές δεκαετίες να πραγματοποιηθούν, ώστε τα παιδιά που μεγαλώνουν εδώ να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία και να διαπρέψουν σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι στα χέρια μας. Είμαστε περήφανοι για την πατρίδα μας, για τη Θεσσαλονίκη. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάθε μέρα τη ζωή των κατοίκων καλύτερη», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

thessaloniki_kasselakis_bcea5.jpg

Φαραντούρης: Η Θεσσαλονίκη αξίζει ένα λαμπρό μέλλον

«Η πόλη μας γιορτάζει την απελευθέρωσή της και τον πολιούχο της. Η πόλη μας αξίζει ένα λαμπρό μέλλον αντίστοιχο με το ένδοξο παρελθόν της», τόνισε ο Νίκος Φαραντούρης.

«Επειδή μας αρέσει να κοιτάζουμε μπροστά και ευρωπαϊκά, θεωρώ ότι η πόλη μας αξίζει να είναι το επίκεντρο των Βαλκανίων και της Ευρώπης και όλοι μαζί να παλέψουμε για να εξελιχθεί σε μια πόλη πολιτισμού, δραστηριότητας μπροστάρης των εξελίξεων των Βαλκανίων και ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης Χρόνια πολλά σε όλους. Ας βάλουμε ο καθένας το λιθαράκι του από το μετερίζι μας για την πόλη μας και τον κόσμο της. Να είστε καλά», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

thessaloniki12_e2545.jpg

thessaloniki20_f0dd3.jpg

thessaloniki10_fa2b8.jpg

thessaloniki21_003f8.jpg

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ