Πολιτική

Σωρεία αντιδράσεων για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

Σωρεία αντιδράσεων για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ Σωρεία αντιδράσεων για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ
Σωρεία αντιδράσεων για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ Έντονες αντιδράσεις από τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης προκάλεσαν οι δήλωσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που άφησε να εννοηθεί ότι παρενέβη για την απόσυρση Γ. Βαρουφάκη από επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, γεγονός που πυροδότησε την κατηγορηματική διάψευση του Μεγάρου Μαξίμου.

"Ο κ. Ντάισελμπλουμ να προσέχει πάρα πολύ τι λέει γιατί είναι επικεφαλής θεσμικών οργάνων της ευρωζώνης και πρέπει να μιλάει με τη θεσμική του ιδιότητα και όχι με το θυμικό του", είπε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Τη δική του εξήγηση για την αλλαγή της διαπραγματευτικής ομάδας έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο". " Η βασική ανάγκη ήταν η εμπειρία που αποκτήσαμε τους δύο - τρεις μήνες. Είχαμε την ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα το σύστημα εξουσίας το οποίο έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη και να αντιστοίχησουμε σε αυτό το σύστημα μια δική μας δομή", σημείωσε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι "ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι μια απολύτως χυδαία και απαράδεκτη περίπτωση" και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Γιάννη Βαρουφάκη.