Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Το ΔΝΤ έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας

Αλ. Τσίπρας: Το ΔΝΤ έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας Αλ. Τσίπρας: Το ΔΝΤ έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας Φωτογραφία: Αλ. Τσίπρας: Το ΔΝΤ έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας
Αλ. Τσίπρας: Το ΔΝΤ έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας Πρέπει μεταξύ των θεσμών να αποδοθούν ευθύνες διότι η κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα είναι ότι κυριαρχούν οι θέσεις του ΔΝΤ.

Το αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε προτάσεις που δεν διέπονται από ορθή λογική, αντίθετα οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση, είπε ο πρωθυπουργός. «Τελικά αυτό που μας ζητείται είναι να αποδεχθούμε συμφωνία που θα παρασύρει μια οικονομία που είναι έτοιμη να ορθοποδήσει, να την παρασύρει σε μια υφεσιακή δίνη και σε μια αβεβαιότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Αν στόχος είναι η συνέχιση προγράμματος του ΔΝΤ, που όλοι στον κόσμο γνωρίζουν ότι απέτυχε, τότε δεν αφήνεται κανένα περιθώριο επιλογής στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να μην υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς. Ήρθε η στιγμή οι εταίροι μας να μιλήσουν ξεκάθαρα. Θέλουν το ΔΝΤ να είναι μέρος της συμφωνίας κουβαλώντας τις αποτυχημένες συνταγές; Και πως γίνεται να αποδέχονται τα σκληρά του μέτρα, αλλά όχι τις προτάσεις του για διαγραφή χρέους; Το ΔΝΤ έχει εγκληματικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα».

«Η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό δεν είναι εντολή δημιουργικής ασάφειας. Είναι μια σαφής εντολή: να τερματίσουμε την πολιτική της λιτότητας στον τόπο, μετά από 5 χρόνια σκληρής επιβολής που δημιούργησε μια τεράστια αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων», είπε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους με την ίδια ηρεμία, νηφαλιότητα αλλά και αποφασιστικότητα για την εξεύρεση λύσης, όχι απλά συμφωνίας. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να εργαζόμαστε για λύση».