Πολιτική

Ανασχηματισμός ανακοινώνεται με εξωκοινοβουλευτικούς σε υπουργικές θέσεις

Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός με εξωκοινοβουλευτικούς σε υπουργικές θέσεις Ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός με εξωκοινοβουλευτικούς σε υπουργικές θέσεις
Ανασχηματισμός ανακοινώνεται με εξωκοινοβουλευτικούς σε υπουργικες θέσεις Πιθανότατα σήμερα θα ανακοινωθεί απο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για επιλογή εξωκοινοβουλευτικών προσώπων σε υπουργικές θέσεις

"Από ο, τι γνωρίζω μέσα στη μέρα θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός", επιβεβαίωσε το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.

Ο πρωθυπουργός από χθες βρισκόταν σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις γράφοντας και σβήνοντας συνεχώς τη λίστα με τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να φέρουν και εσωτερικές μετακινήσεις είτε με υπουργούς που θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο, είτε με αναπληρωτές που θα αναβαθμιστούν.

Σίγουρες θεωρούνται οι αντικαταστάσεις των Π. Λαφαζάνη, Δ. Στρατούλη και Κ. Ήσυχου, ενώ πρέπει να αντικατασταθούν και οι παραιτηθέντες, Νάντια Βαλαβάνη και Νίκος Χουντής.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία.

Σε χθεσινή σύσκεψη με στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος στο μέγαρο Μαξίμου είπε ότι είναι αναγκασμένος να συνεχίσει μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα, μετά τα όσα πέρασε έξι μήνες, "να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών".

Υποστήριξε, δε, ότι η επιλογή αυτή των 32 "καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της Αριστεράς", σημειώνοντας ότι είναι πλέον αναγκασμένος να συνεχίσει μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων.