Πολιτική

Γερμανία: Δεν είναι επιλογή το Grexit, λέει ο πρόεδρος του CSU

Γερμανία: Δεν είναι επιλογή το Grexit, λέει ο πρόεδρος του CSU Γερμανία: Δεν είναι επιλογή το Grexit, λέει ο πρόεδρος του CSU
Γερμανία: Δεν είναι επιλογή το Grexit, λέει ο πρόεδρος του CSU Κατά ενός Grexit, στηρίζοντας την άποψη της Άγκελα Μέρκελ, τάσσεται ο πρόεδρος του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην Γερμανία Χορστ Ζέχοφερ.

"Είχα πει από την αρχή: Το CSU βρίσκεται στο πλευρό της Άγκελα Μέρκελ. Και για όσο διάστημα τηρεί τη στάση 'αλληλεγγύη με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις', η Άγκελα Μέρκελ θα έχει την πλήρη στήριξή μου", είπε ο πρόεδρος του CSU, του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Ο κ. Ζέχοφερ υποστήριξε ότι η Άγκελα Μέρκελ "διαπραγματεύθηκε σκληρά και πέτυχε πολλά", ενώ συμφώνησε με την άποψή της ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια "για να διατηρήσουμε την ενότητα της Ευρώπης και για να παραμείνει σταθερό το ευρώ".

Τόνισε ακόμη ότι δεν θεωρεί επιλογή ένα Grexit, επισημαίνοντας ότι "κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις, πέραν του γεγονότος ότι θα διαγράφονταν πολλές απαιτήσεις και ότι παράλληλα θα ήταν απαραίτητη η παροχή οικονομικής βοήθειας".

Ο ίδιος, ωστόσο, προειδοποίησε ότι "αν η Ελλάδα δεν δεχθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, η αποχώρησή της από το ευρώ είναι ένας δρόμος που πρέπει να εξεταστεί", αλλά σημείωσε ότι "δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει κανείς να επιδιώξει και να οργανώσει".

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι και το τελευταίο, ο πρόεδρος του CSU απάντησε ότι αν "λειτουργήσουν και εφαρμοστούν όσα αποφασίσαμε, τότε θα έχουμε θέσει υπό έλεγχο το πρόβλημα".

Για το θέμα του χρέους είπε ότι συμφωνεί με την άποψη της Γερμανίδας καγκελαρίου πως δεν μπορεί να υπάρξει απομείωση, "όμως μια ελάφρυνση θα ήταν υπεύθυνη".