Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Ζημιά από τα capital controls, αλλά είναι αναστρέψιμη

Αλ. Τσίπρας: Ζημιά από τα capital controls, αλλά είναι αναστρέψιμη Αλ. Τσίπρας: Ζημιά από τα capital controls, αλλά είναι αναστρέψιμη
Αλ. Τσίπρας: Ζημιά από τα capital controls, αλλά είναι αναστρέψιμη Έχει συντελεστεί ζημιά απο τα capital controls, αλλά είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Προϋπόθεση είναι να κλείσει η συμφωνία, γιατί το σχέδιο ορισμένων για grexit παραμένει, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα σηκώνεται κουρνιαχτός απίστευτος απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συστημικά μέσα, για το αν είχε ο Βαρουφάκης Plan B. Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν υπήρχε και οικονομική καταστροφή, είπε.

Οι εναλλακτικές που ήταν μπροστά μας ήταν, ή η άτακτη χρεοκοπία, ή ο επώδυνος συμβιβασμός που μας δίνει τη δυνατότητα να επιβιώσουμε και να αγωνιστούμε να αλλάξουμε την πορεία στα επόμενα χρόνια. Εμείς δεν δηλώνουμε ιδιοκτήτες αυτού του προγράμματος, αυτή είναι η διαφορά και γι αυτό μας επιτίθενται εντός και εκτός Βουλής, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε: Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα, ταυτόχρονα θα ψάχνει να βρει τους τρόπους να αντισταθμίσει τις συνέπειες και ταυτόχρονα θα είναι και στους κοινωνικούς αγώνες.