Πολιτική

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει την Πέμπτη για την συμμετοχή του στο «κουαρτέτο»

Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει την Πέμπτη για την συμμετοχή του στο «κουαρτέτο» Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει την Πέμπτη για την συμμετοχή του στο «κουαρτέτο»
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει την Πέμπτη για την συμμετοχή του στο «κουαρτέτο» Το αίτημα της πρώην ελληνικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην τακτική επανεξέταση του τρίτου προγράμματος δανεισμού της χώρας πρόκειται να συζητηθεί την Πέμπτη σε συνάντηση του Προέδρου και των προέδρων των πολιτικών ομάδων.

Την Πέμπτη, η Διάσκεψη του Κοινοβουλίου των Προέδρων (επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και του Προέδρου Martin Schulz) θα εξετάσει το αίτημα του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την συμμετοχή του Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση της εφαρμογής του τρίτου προγράμματος οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα ύψους 86 δις €.

Την ίδια ημέρα η επιτροπή περιφερειακής ανάπτυξης θα ασχοληθεί με μια νομοθετική πρόταση με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης της Ελλάδας σε πόρους της ΕΕ.

Η συνεχιζόμενη τραγωδία στη Μεσόγειο και η αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα της ΕΕ θα είναι ψηλά στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα επίσης.

Τα μέλη της επιτροπής πολιτικών ελευθεριών θα αποφανθούν για την συμπληρωματική χρηματοδότηση και την μετεγκατάσταση των 40.000 αιτούντων άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα προς άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.