Πολιτική

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις αυξήσεις του εισιτηρίου στα ΜΜΜ

Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση απο τις αυξήσεις του εισιτηρίου στα ΜΜΜ Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση απο τις αυξήσεις του εισιτηρίου στα ΜΜΜ
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τις αυξήσεις του εισιτηρίου στα ΜΜΜ «Κοινωνική αναλγησία» καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΝΔ σχολιάζοντας την επικείμενη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης αριστεράς αυτοδιαψεύδεται για μια ακόμη φορά, Αυξάνει πάνω από 16% τις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Χτυπά τα λαϊκά, τα οικονομικά αδύναμα και μεσαία στρώματα της κοινωνίας», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Μεταφορών της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης

«Από το “δεν πληρώνω” που φώναζε ως αντιπολίτευση, κατέληξε στο “πληρώστε πιο πολλά”. Αυτό δεν είναι κοινωνική ευαισθησία. Είναι κοινωνική αναλγησία», καταλήγει ο κ.  Αυγενάκης.
“Εισιτήριο 1,40 ευρώ το φετινό πρωτοχρονιάτικο δώρο της κυβέρνησης”

«Αύξηση των εισιτηρίων κατά 17% μας προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών ως πρωτοχρονιάτικο δώρο για την 1.1.2016 με το απλό εισιτήριο να ανεβαίνει από το 1,20 ευρώ στο 1,40 ευρώ. Προφανώς στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται τις αυξήσεις στα εισιτήρια ως φιλολαϊκό μέτρο που με προσμονή ανέμεναν οι πολίτες» σημειώνει ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

«Μετά τις τζάμπα μετακινήσεις, με λεφτά όμως των φορολογουμένων που "χάρισε" ο κ. Σπίρτζης στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, μετά την αδιαφορία του να διεκδικήσει από τα συναρμόδια υπουργεία τα αναγκαία κονδύλια, μας ανακοινώνει την αύξηση του Φ.Π.Α. από 13% σε 23%», συμπληρώνει ο κ. Μανιάτης .

Και καταλήγει επισημαίνοντας δηκτικά: «Δεύτερη φορά αριστερά, αλλά με πρώτη φορά μνημονιακές αυξήσεις αγαθών λαϊκής ανάγκης, δείγμα των γενναίων και ηρωικών διαπραγματευτικών επιτυχιών τους. Άξιος ο μισθός τους!»
“16% αύξηση για τον λαϊκισμό και την ανικανότητα του κ. Σπίρτζη”

«Ο κ. Σπίρτζης, έμπιστος και μεγαλοστέλεχος πλέον της παρέας του Μαξίμου, αποφάσισε την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων κατά 16% τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί σημαντικά», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Ποτάμι.