Διεθνή

Πιο «αλμυρά» τα δρομολόγια της Lufthansa από 26 Ιουνίου - Γιατί αυξάνει τις τιμές

Πιο «αλμυρά» τα δρομολόγια της Lufthansa από 26 Ιουνίου - Γιατί αυξάνει τις τιμές
Η Lufthansa θα χρεώνει έως και 72 ευρώ επιπλέον ανά εισιτήριο

Οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa θα συμπεριλάβουν από το επόμενο έτος πρόσθετη χρέωση έως και 72 ευρώ ανά εισιτήριο για την κάλυψη του κόστους που προκύπτει από το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ και τον κανονισμό για τα βιώσιμα καύσιμα αερομεταφορών (SAF), ανακοίνωσε την Τρίτη ο γερμανικός αερομεταφορέας.

«Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών δεν είναι σε θέση να επωμιστεί μόνος του το διαδοχικά αυξανόμενο πρόσθετο κόστος που προκύπτει από τις κανονιστικές απαιτήσεις τα επόμενα χρόνια», ανέφερε η Lufthansa σε δελτίο Τύπου.

Η προσαύξηση τίθεται σε ισχύ για εισιτήρια που θα κλείνονται από τις 26 Ιουνίου και θα αναχωρούν από ευρωπαϊκές χώρες και το επιπλέον κόστος θα κυμαίνεται μεταξύ 1 και 72 ευρώ, ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση.

Η Lufthansa - στην οποία ανήκουν η Eurowings, η Swiss, η Austrian και η Brussels Airlines - διαμαρτύρεται εδώ και καιρό για το πρόσθετο κόστος που επιβάλλουν στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες οι κανονισμοί της ΕΕ και οι εθνικοί φόροι.

«Μια πτήση της Lufthansa από τη Μαδρίτη με μετεπιβίβαση στη Φρανκφούρτη προς τη Σανγκάη και πίσω θα κοστίζει περίπου 220 ευρώ περισσότερα το 2035», ανέφερε πρόσφατα ο όμιλος Lufthansa, συγκρίνοντας το κόστος με αυτό ενός αντίστοιχου ταξιδιού με μια αεροπορική εταιρεία εκτός ΕΕ που πετάει μέσω Κωνσταντινούπολης. Σε αυτή την περίπτωση η αύξηση εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσει τα 40 ευρώ.