Πολιτική

Τσιρώνης: Δεν ψάχνουμε συναινέσεις επειδή είμαστε αδύναμοι

Τσιρώνης: Δεν ψάχνουμε συναινέσεις επειδή είμαστε αδύναμοι Τσιρώνης: Δεν ψάχνουμε συναινέσεις επειδή είμαστε αδύναμοι
Τσιρώνης: Χρήσιμη για τη χώρα η επιδίωξη συναίνεσης «Δεν επιζητούμε συναινέσεις επειδή νιώθουμε αδύναμοι, αλλά γιατί είναι χρήσιμο για τη χώρα μας», ανέφερε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσιρώνης, είπε ότι η αντιπολίτευση έχει δυο πολιτικές επιλογές. Ή την πολιτική της «σκληρής λαϊκής αντιπολίτευσης» η οποία εξυπηρετεί, όπως είπε, το «λόμπι της δραχμής» των Βρυξελλών και τον κ. Σόιμπλε, οι οποίοι «θα προτιμούσαν να αγοράζουν φθηνά στην Ελλάδα και να πωλούν ακριβά τα προϊόντα τους λόγω του πληθωρισμού που θα καλπάζει», ή τη συνεργασία όπως συμβαίνει σε δεκάδες χώρες.

Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε ότι στο τέλος του 2014, η οικονομία κατέρρεε, όπως προκύπτει από τους δείκτες στοιχημάτων υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας, από τη στάση των εταίρων που απέρριψαν τα success stories αλλά και από το γεγονός ότι δεν έγινε η αξιολόγηση. Καταλόγισε επίσης στην τότε κυβέρνηση ότι επέλεξε να ζητήσει δίμηνη παράταση του προγράμματος, και να οδηγηθεί σε εκλογές, ώστε η χώρα να βρεθεί χωρίς πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του 2015.

«Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί αλλά γεννηθήκαμε από τα κινήματα», κατέληξε ο κ. Τσιρώνης και προσέθεσε ότι ο ίδιος επιθυμεί να δει πολίτες να διαδηλώνουν και να πιέζουν τις κυβερνήσεις ή να εκφράζουν την αντίθεσή τους με ιδιωτικοποιήσεις σαν εκείνη του Ελληνικού.