Πολιτική

Η απάντηση του Μαξίμου στην συνέντευξη Βαρουφάκη

Η απάντηση του Μαξίμου στην συνέντευξη Βαρουφάκη Η απάντηση του Μαξίμου στην συνέντευξη Βαρουφάκη
Η απάντηση του Μαξίμου στην συνέντευξη Βαρουφάκη «Η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση έχει κριθεί σε όλα τα επίπεδα. Οι εκλογές έγιναν με γνωστή τη συμφωνία που κάναμε. Οι πολίτες ενέκριναν το δρόμο που ακολουθήσαμε» απαντά το Μαξίμου για την συνέντευξη Βαρουφάκη.

'Οπως η κοινή γνώμη, και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολούθησαν με προσοχή τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη, «του πρώην υπουργού οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

«Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του κ. πρωθυπουργού» πρόσθεσε.

Αποκαλύψεις για τις δύσκολες ημέρες της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους και το plan X από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη στην εκπομπή "Ιστορίες" του ΣΚΑΪ

"Έχω ηχογραφήσει όλες τις συνεδριάσεις του Eurogroup, στις οποίες συμμετείχα, πλην της πρώτης", είπε ο πρώην υπουργός, ενώ δημοσιοποίησε και σχέδιο δανειακής υποστήριξης από την Κίνα, που - όπως ανέφερε - ματαιώθηκε με ένα τηλεφώνημα των Γερμανών στο Πεκίνο!

Σχέδιο άμυνας της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην προσπάθεια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των συμμάχων του στην "ευρωζώνη" να απειλήσουν και να εκβιάσουν τη χώρα μας με έξοδο από το ευρώ είχε εκπονήσει η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ. Το σχέδιο αυτό - Plan X όπως το ονόμασε ο κ. Βαρουφάκης - περιελάμβανε την αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων, αξίας 27 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κατείχε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι στον στενό πυρήνα «έξι επτά ατόμων» της διαπραγματευτικής ομάδας είχε συμφωνηθεί να διαταχθεί αναδιάρθρωση των εν λόγω ομολόγων εάν οι εταίροι προκαλούσαν το κλείσιμο των τραπεζών. Η απειλή όμως δεν έγινε πράξη, καθώς – όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών – όταν ήλθε η ώρα της απόφασης ο ίδιος μειοψήφησε.

Ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε ότι είχε σχέδια για «διπλό νόμισμα», αλλά επιβεβαίωσε ότι εξέταζε ένα σύστημα εξωτραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών για την αντιμετώπιση της τραπεζικής αργίας. Αρνήθηκε πάντως κατηγορηματικά ότι γινόταν χακάρισμα των φορολογικών λογαριασμών των πολιτών.

Δείτε τι είπε στην συνέντευξη του ο κ. Βαρουφάκης