Πολιτική

Κουρουμπλής: Στο χέρι του Τσίπρα το βέτο

Κουρουμπλής: Στο χέρι του Τσίπρα το βέτο Κουρουμπλής: Στο χέρι του Τσίπρα το βέτο
Tο πρόβλημα της διαχείρισης των προσφύγων αποδείχθηκε πολλαπλάσιο του αναμενόμενου και ήταν αδύνατον να έχει υπολογίσει κανείς εκ των προτέρων τον αριθμό και την ένταση του φαινομένου, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναζητούμε συνεχώς τρόπους παροχής βοήθειας στους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπλήρωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης για εξαπλάσιο αριθμό προσφύγων σε σχέση με πέρυσι με ευθύνη της Κυβέρνησης, ο υπουργός απάντησε ότι ο κύριος όγκος φέτος προέρχεται από τη Συρία και πως δεν μπορεί η χώρα μας να επωμίζεται όλο αυτό το βάρος την ώρα που η Ευρώπη αντί να επιλέγει τον ανθρωπισμό, επιλέγει τον εθνικισμό. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άσκησης veto στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού και αυτός θα κρίνει ανάλογα με τη σοβαρότητα των συνθηκών.

Αναφορικά με το ζήτημα της διαπλοκής στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας, σχολίασε ότι δεν μπορεί ο Τύπος να ζει με δάνεια και ότι η κοινωνία ξέρει πολύ καλά για το πώς και από ποιούς έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση.