Υγεία

Διευθυντής Ινστιτούτου Παστέρ για κορονοϊό: Είμαστε σε αναμονή για πέντε δείγματα

Διευθυντής Ινστιτούτου Παστέρ για κορονοϊό: Είμαστε σε αναμονή για πέντε δείγματα
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ, Ανδρέας Μεντής, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι μέχρι το μεσημέρι αναμένονται πέντε δείγματα σχετικά με τον κορονοϊό.

«Σήμερα είδαμε μία μικρή αύξηση των δειγμάτων αλλά όχι κάτι τόσο συνταρακτικό. Θα δούμε και τις επόμενες ημέρες» ανέφερε ο κ. Μεντής.

«Συνήθως έχουμε από την Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα. Θεωρητικά είναι από ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει, αλλά δεν έχουμε το πλήρες ιστορικό. Ωστόσο τα δείγματα έχουν έρθει με την έγκριση του ΕΟΔΥ κι έτσι μας έρχονται ως ύποπτα. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερα και περιμένουμε άλλο ένα, έως το μεσημέρι θα έχουμε αποτέλεσμα».

Ο κ. Μεντής τόνισε ότι «πρέπει να φοβόμαστε τον κορονοϊό όσο την εποχική γρίπη. Κάτι τέτοιο είναι αυτός ο ιός. Δεν υπάρχει λόγος κανείς να αγοράζει μάσκες αυτή τη στιγμή, όποιος βήξει ή έχει πυρετό είναι πολύ πιθανότερο να έχει γρίπη παρά κορονοϊό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν πιθανότητες να υπάρχουν ασθενείς του ιού στην Ελλάδα και να μη το γνωρίζουν, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ είπε πως «είναι πολύ χαμηλή πιθανότητα αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει τελείως επειδή ο ιός παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και σε κάποιους δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα».