Υγεία

Κορονοϊός: Στους 106 οι νεκροί στη χώρα μας - Έχασε τη μάχη 76χρονος

Κορονοϊός: Στους 106 οι νεκροί στη χώρα μας - Έχασε τη μάχη 76χρονος
Στους 106 ανήλθαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης «έφυγε» από τη ζωή άλλος ένας συνάνθρωπός μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 76χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε ανακοινώσει άλλους τρεις θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς και 15 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνουν τα 2.207. Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο έως σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.109.000 κρούσματα κορονοϊού. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 526.000 άνθρωποι ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 137.906 θάνατοι.

Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τους περισσότερους θανάτους. Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνισης τους επόμενους μήνες.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε πως αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα. «Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να δώ μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού "Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι ειναι εσωτερικό βίωμα"», σημείωσε.