Υγεία

Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων: Δύο υπερεστίες και πολλά διάσπαρτα κρούσματα κορονοϊού ανά τη χώρα

Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων: Δύο υπερεστίες και πολλά διάσπαρτα κρούσματα κορονοϊού ανά τη χώρα
Στις δύο περιοχές, σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη, εντοπίζονται 28 εκ των 75 νέων κρουσμάτων κορονοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Τα υπόλοιπα είναι διάσπαρτα ανά την Ελλάδα, με 3 εξ αυτών να αφορούν και στην εθνική ομάδα πόλο.
Εικόνα διασποράς του κορονοϊού στη χώρα δείχνουν τα στοιχεία για τα σημεία ανίχνευσης των 75 νέων κρουσμάτων.

Με τις δύο υπερεστίες, το γάμο στη Θεσσαλονίκη και το εργοστάσιο στην Καβάλα, να συγκεντρώνουν και σήμερα διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, η γενική εικόνα ολοκληρώνεται από λίγα αλλά διάσπαρτα σε περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, τα 28 από τα 75 νέα κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, εκ των οποίων τα 15 σήμερα συνδέονται με τις δύο υπερεστίες. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων στην Καβάλα φαίνεται ο αριθμός των κρουσμάτων να διαμορφώνεται πλέον στα 34, αφού από τα συνολικά 13 νέα κρούσματα σήμερα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, 11 σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο. Χθες, τα στοιχεία ανέφεραν 23 κρούσματα από την ίδια εστία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο μεγαλύτερος αριθμός από τα σημερινά θετικά κρούσματα πιθανόν να αφορούν συγγενείς, αφού τα τεστ στους εργαζόμενους έχουν ολοκληρωθεί και εκκρεμούσαν τα αποτελέσματα επαφών τους.

Διαβάστε την ανάλυση για τα σημερινά κρούσματα εδώ.