Υγεία

«Επιλέγουμε ποιον θα διασωληνώσουμε»: Καταγγελίες για επιλογή ασθενών, τι απαντά η 3η ΥΠΕ

«Επιλέγουμε ποιον θα διασωληνώσουμε»: Καταγγελίες για επιλογή ασθενών, τι απαντά η 3η ΥΠΕ
Επιλογή των ασθενών που διασωληνώνονται στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας καταγγέλλουν νοσοκομειακοί ιατροί Πέλλας. Γίνεται επιλογή ασθενών που εισέρχονται σε ΜΕΘ καταγγέλλει η Θ. Τζάκρη. Δεν έχει υπάρξει ασθενής που να μην έχει λάβει τη φροντίδα που χρειάζεται, ξεκαθαρίζει ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ.

Για τραγική κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Έδεσσας και των Γιαννιτσών κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Πέλλας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από μερικές ημέρες ανέφερε ότι η κατάσταση «βάζει αναπόφευκτα τους εφημερεύοντες ιατρούς στην αδιανόητη για αυτούς θέση να υποχρεώνονται να επιλέξουν ποιον ασθενή θα διασωληνώσουν».

«Δεν είναι αυτή η δουλειά μας», διευκρινίζουν και προσθέτουν: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε εκπαιδευτεί να εργαζόμαστε για να εξασφαλιστεί η υγεία όλων των ασθενών. Όχι να επιλέγουμε ποιος θα λάβει τη μέγιστη δυνατή φροντίδα και ποιος θα αφεθεί στην τύχη του».

Σε δηλώσεις της στο MEGA, όμως, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη κατήγγειλε πως οι γιατροί αναγκάζονται να επιλέξουν, με ηλικιακά και άλλα κριτήρια, ποιος ασθενής θα εισέλθει σε ΜΕΘ, επικαλούμενη την ανακοίνωση.

Κατηγόρησε, δε, την Κυβέρνηση ότι δεν προετοίμασε και δεν εξόπλισε τα νοσοκομεία ώστε να αντιμετωπίσουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η περιφερειακή ενότητα Πέλλας χθες κατέγραψε 70 νέα κρούσματα.

Τι απαντά η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ