Υγεία

Η Ελλάδα δωρίζει εμβόλια AstraZeneca στα Βαλκάνια, 40.000 εμβόλια σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

EUROKINISSI EUROKINISSI
Από 20.000 εμβόλια της AstraZeneca δώρισε σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία η Ελλάδα.

Εμβόλια της AstraZeneca που είχε προμηθευτεί δωρίζει σε χώρες των Βαλκανίων η Ελλάδα, έπειτα και από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για σύσταση να μην εμβολιάζονται με σκεύασματα της AstraZeneca η κάτω των 60 ετών.

Από τα 40.000 εμβόλια που δώρισε η Ελλάδα, τα μισά πήρε η Βόρεια Μακεδονία, με τον Ζόραν Ζάεφ να χαιρετίζει την ελληνική αποστολή εκφράζοντας τις ευχαριστίες του.

Την παράδοση των εμβολίων που δώρισε η Ελλάδα γνωστοποίησε και ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας. «Σήμερα παραλάβαμε 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca τις οποίες μας δώρισαν οι φίλοι μας της ελληνικής κυβέρνησης.  Αυτή η υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχει μεγάλη σημασία για εμάς, για την οποία εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες εκείνη τη στιγμή» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βένκο Φίλιπτσε.

Εκτός της Ελλάδας, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε δωρεές εμβολίων και από άλλες χώρες, όπως από τη Σερβία η οποία δώρισε το προηγούμενο διάστημα περίπου 50.000 εμβόλια και την Τουρκία η οποία απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στα Σκόπια 30.000 εμβόλια.

Στην Αλβανία άλλες 20.000 δόσεις

Μεταξύ των δωρεών της Ελλάδας και εκείνη στην Αλβανία με ακόμα 20.000 δόσεις εμβολίων της AstraZeneca.

Η υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ογκέρτα Μοναστιρλίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησής της προς την ελληνική και επισήμανε ότι αποτελεί συμβολή για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών της χώρας της.