Υγεία

Κρούσματα: Η μετάλλαξη Όμικρον «τελείωσε» τη Δέλτα, 90% στις νέες διαγνώσεις

Κρούσματα: Η μετάλλαξη Όμικρον «τελείωσε» τη Δέλτα, 90% στις νέες διαγνώσεις
Τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και ραγδαία καθώς η μετάλλαξη Όμικρον «χτυπά» την Ελλάδα. Σήμερα στην ενημέρωση, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, έκανε γνωστό ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει επικρατήσει, καθώς στην αναλογία των δειγμάτων ξεπερνάει το 90%.

Συγκεκριμένα η κα. Γκάγκα είπε, «Στις 30/12 η αναλογία δειγμάτων ήταν 82%, στις 31/12 89% και σήμερα σαφώς θα έχει ξεπεράσει το 90%»

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας είπε, «Σήμερα ανακοινώσαμε 43.386 κρούσματα, που είναι φυσικά πολλά με θετικότητα στο 10,4%. Έχουμε 628 διασωληνωμένους και 62 θανάτους. Στις 30/12 η αναλογία δειγμάτων ήταν 82%. Και στις 31/12 89% σήμερα σαφώς θα έχει ξεπεράσει το 90%.

Φαίνεται ότι έχει επικρατήσει στην κοινότητα. Αυτό το διάστημα πρέπει να εξακολουθήσουμε να προσέχουμε ποιους βλέπουμε, να ελεγχόμαστε σε οποιοδήποτε σύμπτωμα και να μην βγαίνουμε από το σπίτι.

Θα προχωρήσουν περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές. Και σχετικά με τη Moderna που ζητάνε πολλοί θα ανοίξουν κάθε Κυριακή και θα υπάρχει ραντεβού».

Ρεκόρ εισαγωγών κατάσταση στα νοσοκομεία

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που βγαίνουν εκτός μάχης λόγω κορονοϊού είναι μικρό ποσοστό. Προχωράμε σε επιτάξεις, βοηθάει και ο ιδιωτικός τομέας. Πιέζονται κυρίως τα τμήματα επειγόντων και είναι σημαντικό όταν έχουμε rapid θετικό δεν χρειάζεται το PCR, να μην πιέζουμε τα νοσοκομεία για πράγματα που δεν χρειάζονται.

Η πίεση είναι μεγάλη για τεστ, ενώ μπορούμε να το αποφύγουμε. Τα φύλλα πορείας είτε την Παρασκευή είτε την Δευτέρα θα έχουν σταλεί για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.