Υγεία

Βόλος: Πώς κόλλησε λεπτοσπείρωση νεαρός που νοσηλεύεται, «υποθέσαμε ότι είναι κρύωμα»

Βόλος: Πώς κόλλησε λεπτοσπείρωση νεαρός που νοσηλεύεται, «υποθέσαμε ότι είναι κρύωμα»
Ένας νεαρός από τον Βόλο επισκέφτηκε τον γιατρό όταν είδε να ανεβάζει υψηλό πυρετό, με τα πρώτα συμπτώματα να δείχνουν πως έχει ένα κρύωμα, όμως τελικά είχε λεπτοσπείρωση.

Ο πατέρας του νεαρού, εξηγεί στο Mega πώς άρχισε η περιπέτεια της υγείας του. «Κάποια μέρα το παιδί μας άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Στην αρχή του δώσαμε αντιπυρετικό, δεν ήταν ο πυρετός υψηλός, τον πονούσε και το κεφάλι. Υποθέσαμε γιατί αυτά είναι συμπτώματα γρίπης, ότι είναι κρύωμα».

Όμως, όσο περνούσαν οι μέρες ο πυρετός δεν υποχωρούσε. Ο νεαρός έκανε εξετάσεις αίματος που δεν έδειχναν κ΄΄ατι ανησυχητικό, οι γιατροί τού έδωσαν αντιβίωση και τον συμβούλεψαν αν επιμείνει ο πυρετός να επιστρέψει στο νοσοκομείο, όπως και έγινε.

«Την Κυριακή αφού είδαμε ότι επιμένει ο πυρετός και ανέβαινε 39 – 40, τον πήγαμε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε στη Λάρισα ότι έχει λεπτοσπείρωση, η οποία προκαλείται από μολυσμένα νερά».

Οι γιατροί προσπάθησαν να βρουν από τι προέρχεται η λοίμωξη. Ο ασθενής είπε στους γιατρούς πως τις προηγούμενες μέρες βοήθησε έναν φίλο του να καθαρίσει το πλημμυρισμένο σπίτι του στην Αγριά Βόλου μετά από το πέρασμα της κακοκαιρίας και ήρθε σε επαφή με νερό και λάσπη.

«Η μόνη του επαφή ήταν με τα νερά του Βόλου. Το παιδί μας πήγε μία μέρα να καθαρίσει ένα σπίτι, αλλά εμείς ξέρουμε ότι η λεπτοσπείρωση θέλει τουλάχιστον πέντε μέρες για να επωαστεί. Όμως, τα συμπτώματα παρουσιάστηκαν την επόμενη ημέρα».

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο τις τελευταίες 5 ημέρες. Οι γιατροί τον παρακολουθούν καθώς ο πυρετός δεν έχει υποχωρήσει ακόμα.

«Eίναι νέος, δεν έχει υποκείμενο νόσημα. Αυτήν την στιγμή η κατάσταση φαίνεται ότι είναι ελεγχόμενη», σημειώνει ο πατέρας.

Ο ΕΟΔΥ μέχρι και τον Σεπτέμβριο, κατέγραψε 42 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, με τα 9 να έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλία εξαιτίας των μολυσμένων νερών.