Υγεία

Ο τρόπος για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα βραστά αυγά

Ο τρόπος για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα βραστά αυγά Φωτογραφία: pexels/Anna Shvets
Έξι συμβουλές για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη με το ξεφλούδισμα των αυγών.

Το να φτιάξεις το τέλειο βραστό αυγό, σίγουρα δεν είναι εύκολο. Αλλά αυτό που μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο είναι να το ξεφλουδίσεις.

Μερικές φορές καθώς αφαιρείτε το τσόφλι του αυγού, παρατηρείτε ότι χαλάτε εν μέρει και το ίδιο το αυγό, καθώς αφαιρείτε και ένα εξωτερικό στρώμα βρώσιμου αυγού που κατά κάποιον τρόπο κατάφερε να διαχωριστεί από την υπόλοιπη σταθερή πρωτεΐνη.

Ποιοι είναι 6 πιθανοί τρόποι για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία του ξεφλουδίσματος;
1.Μην χρησιμοποιείτε πολύ φρέσκα αυγά

Φυλάξτε αυτά τα φρέσκα αυγά για άλλες μεθόδους μαγειρέματος. Όταν πρόκειται για βραστά, μπορεί να αντιμετωπίζετε προβλήματα με το ξεφλούδισμα επειδή τα αυγά σας είναι πολύ φρέσκα. Ακούγεται περίεργο, αλλά τα αυγά μιας εβδομάδας είναι καλύτερα σε αυτή την περίπτωση γιατί ξεφλουδίζονται ευκολότερα.

Εάν αγοράζετε τα αυγά σας από το σούπερ μάρκετ, πιθανότατα είναι αρκετά παλιά, ενώ αν τα αγοράζετε από την λαϊκή αγορά, ρωτήστε τον παραγωγό για αυτές τις πληροφορίες.

2.Ξεκινήστε με βραστό νερό

Φέρτε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση και βράστε για 30 δευτερόλεπτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε ένα απαλό βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τα αφήνουιμε για άλλα 10 λεπτά.

3.Αφήστε τα αυγά στο σκεύος χωρις νερό

Όταν δείτε ότι το αυγό σας είναι έτοιμο, αδειάστε αμέσως το ζεστό νερό από την κατσαρόλα, αφήνοντας τα αυγά μέσα. Ανακινήστε τα αυγά απαλά μπρος-πίσω για να σπάσουν ελαφρά τα τσόφλια. Προσθέστε αμέσως κρύο νερό και μερικά παγάκια μέχρι να κρυώσουν για περίπου 10-15 λεπτά.

4.Ξεφλουδίστε τα αυγά σας κάτω από την πίεση του νερού βρύσης

Μπορείτε να ξεφλουδίσετε τα ραγισμένα και κρύα αυγά υπό την πίεση της βρύσης σας, επιτρέποντας στην πίεση του νερού να μεταφέρει τυχόν κομμάτια του κέλυφους του αυγού στον νεροχύτη.

5.Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι

Ξεφλουδίστε αρχικά λίγο με τα χέρια σας το αυγό και στη συνέχεια, περάστε ένα κουτάλι κάτω από το κέλυφος του αυγού, έτσι ώστε η καμπύλη του κουταλιού να ακολουθεί την καμπύλη του αυγού. Περιστρέψτε το αυγό και μετακινήστε το κουτάλι αντίστοιχα, για να απελευθερωθεί το κέλυφος.

6.Για το ξεφλούδισμα κατά παρτίδες, ρίξτε τα αυγά σε ένα πλαστικό δοχείο και ανακινήστε τα

Βάλτε πέντε καλά κρυωμένα βραστά αυγά σε ένα μικρό πλαστικό δοχείο με λίγο κρύο νερό, κλείστε το με το καπάκι και, στη συνέχεια, κουνήστε απαλά και ανακινήστε μέχρι να σπάσουν και να πέσουν τα τσόφλια. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα όταν τα αυγά έχουν κρυώσει εντελώς.

Πηγή: healthstat.gr