Υγεία

SOS από τον ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε αυτό το συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να αποβεί επικίνδυνο

SOS από τον ΕΟΦ: Μην χρησιμοποιείτε αυτό το συμπλήρωμα διατροφής, μπορεί να αποβεί επικίνδυνο Φωτογραφία: UNSPLASH
Το συμπλήρωμα διατροφής περιέχει ουσία που συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν σκεύασμα που προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιέχει ουσίες εξαιτίας των οποίων μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Πρόκειται για το προϊόν DIOX TEADETOX και έπειτα από ενημέρωση των κροατικών αρχών ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην το αγοράζουν, ούτε να το χρησιμοποιούν.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν αυτό περιέχει τις ουσίες σιβουτραμίνη (sibutramine) και σιλδεναφίλη (sildenafil) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβεί επικίνδυνo για την υγεία του χρήστη», επισημαίνει ο Οργανισμός.

H σιλδεναφίλη (sildenafil) αποτελεί δραστική ουσία η παρουσία της οποίας καθιστά το προϊόν μη εγκεκριμένο φάρμακο, ενώ συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, τονίζει ο ΕΟΦ.

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

NETWORK