Υγεία

Ιός Δυτικού Νείλου: 21 νέα κρούσματα, το πρώτο στην Αττική - 10 θάνατοι συνολικά

Ιός Δυτικού Νείλου: 21 νέα κρούσματα, το πρώτο στην Αττική - 10 θάνατοι συνολικά Φωτογραφία: PIXABAY
Σε ποιες περιοχές έχουν εντοπιστεί τα εγχώρια κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου.

Εικοσιένα εγχώρια κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά, φέτος έως και το μεσημέρι της Τετάρτης (13:00) έχουν καταγραφεί 76 εγχώριες λοιμώξεις του ιού και 10 θάνατοι στην Ελλάδα. Από αυτά, οι 57 ασθενείς παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 19 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν και δηλώθηκαν 21 νέα εγχώρια κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ καταγράφηκαν και δύο εισαγόμενες λοιμώξεις σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, νοσηλεύονται 15 άτομα από τους οποίους οι επτά σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ECDC και τα στοιχεία έως τις 31 Ιουλίου, η Ελλάδα φέτος έχει αρνητική πρωτιά τόσο στα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου όσο και στους θανάτους.

Ιός Δυτικού Νείλου: Πρώτο κρούσμα στην Αττική

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε και το πρώτο φετινό κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική. Πρόκειται για ασθενή στην Καλλιθέα.

Επίσης, μέχρι τώρα κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί σε: Λάρισα, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Πέλλα, Κιλκίς, Ημαθία, Λευκάδα, Αχαΐα, Θεσπρωτία, Αργολίδα και Ροδόπη.

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

NETWORK