Υγεία

Συγκινητική στιγμή: Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της στην Κρήτη

Συγκινητική στιγμή: Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της στην Κρήτη Φωτογραφία: facebook
Συγκινητική και σπάνια στιγμή στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συγκινητικές στιγμές για οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς 55χρονη γιαγιά έγινε παρένθετη μητέρα προκειμένου να φέρει στον κόσμο το παιδί της κόρης της.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο γυναικολόγος – μαιευτήρας της «παρένθετης γιαγιάς», Αλέξανδρος Ζερβάκης μέσω ανάρτησης στα social media.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζερβάκης «η γιαγιά ήταν αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο Mayer – Rokitasky – Kuster – Hauser τύπου 1, κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθήκες για παραγωγή ωαρίων».

Η γιαγιά ζει στην Κρήτη, ενώ η κόρη της στην Αθήνα. Και οι δύο είχαν πάει σε αρκετούς γιατρούς και είχαν αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν.

Η ανάρτηση του γιατρού

55χρονη γυναίκα γέννησε πριν λίγες ημέρες τον εγγονό της στο Ηράκλειο της κρητης.
Απ τις σπάνιες περιπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως .
* Παραπομπή από συνάδελφο άλλης ειδικότητας ,μετά από αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν στην Αθήνα . Η γιαγιά αποφασισμένη, με στόχο ζωής να βοηθήσει την κόρη της που γεννήθηκε με σύνδρομο MAYER-ROKITASKY-KUSTER-HAUSER τύπου 1 ,κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας ενώ υπάρχουν οι ωοθηκες για παραγωγή ωαριων ! Πιθανότητα συνδρόμου : 1/5000 περίπου γεννήσεις ζώντων κοριτσιών ,2-3 περιστατικά κάθε χρόνο στην Ελλάδα .
Η κόρη ζει στην Αθήνα ,η μητερα Κρήτη .
* Απογοητευμένες κ διστακτικές με συνάντησαν μετά απ το ταξίδι . Είχαν ήδη προσπαθήσει κ δεν τα είχαν καταφέρει κ ο χρόνος πίεζε .
* κατάστρωση πλάνου διότι η «γιαγιά-παρένθετη» χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις -κατα τη γνώμη μου- για να είναι ικανή να κυοφορήσει . Έξτρα δυσκολίες : η προϋπάρχουσα υπέρταση της ,η ηλικία και τα αυστηρά νομικα πλαίσια.
*2 χρόνια πήρε η προετοιμασία ,επεμβάσεις ,εξετασεις, επιτροπές για εγκρίσεις απ την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητας , απογοητεύσεις . Τα γονιμοποιημένα ωάρια απ την κόρη και τον γαμπρο περίμεναν υπομονετικά ,μετά που τα φτιάξαμε .
* 1η εμβρυομεταφορα : απέτυχε !! Δύσκολα σηκώθηκαμε .
2η εμβρυομεταφορα ,2 μήνες πριν λήξει οριστικά η άδεια για τελευταία εμβρυομεταφορα : Επιτυχής !!!!! > η κυηςη υψηλού κινδύνου ,η θέληση υψηλότερη ,η υπομονη ιώβεια !!
* θα τα καταφέρουμε γιατρε σε ιδιωτικό στην επαρχία ;
-μια χαρά θα τα καταφέρουμε ,αρκει να εισια τυπική σε ότι λεμε ! Ήταν θηλυκός στρατιώτης ! Όλα της αψογα . Μέχρι τη μέρα που της είπα,πάμε να γεννήσουμε .
Σινιάλο στους Αθηναίους > όλοι κατω για τα χαρμόσυνα > ! 3500 gr παίδαρος ,στρουμπουλός και αφράτος μας ηρθε .!!!!!!!Τελειομηνος σχεδόν !!??????????
«30 χρόνια περιμενα και φοβόμουν αυτη τη στιγμή» μου είπε μετά τη γεννα η γυναίκα-ήρωας ,που έκανε τα πάντα για το παιδί της πρωτίστως και δευτερευόντως για το εγγόνι της !!!Απλα χαμογέλασα ! Δεν χωρούσα στην ευτυχία ! Να στε πάντα καλά …..Να το χαίρεστε !!
ΥΓ : κάθε επιτυχία ή αποτυχία στην ιατρική αποτελεί ομαδική δουλειά ,πολλά συγχαρητηρια σε όλους τους συνεργάτες !! Κάνατε ευτυχισμένο πολύ κόσμο.

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1055845169663605&id=100057143962971&ref=embed_post}