Υγεία

Θέλετε Μακροζωία; Oι 6 τροφές που πρέπει να «κόψετε μαχαίρι»

Θέλετε Μακροζωία; Oι 6 τροφές που πρέπει να «κόψετε μαχαίρι» Φωτογραφία: pexels Anna Shvets
Ένα βήμα πιο κοντά στην μακροζωία βγάζοντας εκτός διατροφής αυτές τις τροφές.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το προσδόκιμο ζωής καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική. Ωστόσο, τα γονίδια παίζουν πολύ μικρότερο ρόλο από ό,τι αρχικά πιστευόταν.

Αποδεικνύεται ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι βασικοί για την μακροζωία.Αφαιρέστε λοιπόν από την ζωή σας τις επιβλαβείς τροφές προκειμένου να κάνετε ένα βήμα πιο κοντά στην μακοροζωία.

Ποιες όμως τροφές πρέπει να αποφεύγετε προκειμένου για μακροζωία

1. Αναψυκτικά

Η συχνή έως και καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα και να συσχετιστεί με παχυσαρκία, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

2. Τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορεί να είναι εμπόδιο στη μακροζωία. Έρευνες δείχνουν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου και να αυξήσουν τον κίνδυνο διαβήτη και παχυσαρκίας.

3. Κονσέρβες

Η αποφυγή των κονσερβών παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του οργανισμού από τοξικές ουσίες, όπως η δισφαινόλη Α, μια τοξική ουσία που μπορεί να διαρρεύσει στα τρόφιμα και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία και καρκίνο.

pexels-xmtnguyen-2664216_599d6.jpg

4. Νoodles

Μπορεί να είναι το εύκολο και απολαυστικό γεύμα, ωστόσο τα noodles είναι γεμάτα συντηριτικά και τεχνητά χρώματα τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης.

5. Γλυκά Δημητριακά

Τα δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη είναι γεμάτα πρόσθετη ζάχαρη και επεξεργασμένα σιτηρά κάτι που είναι τελείως ανθιυγιεινό.

pexels-pixabay-269235_bbd6c.jpg

6. Ντόνατς

Επεξεργασμένο αλεύρι, υπερβολική ζάχαρη και τρανς λιπαρά προσφέρουν τα κατά τα άλλα γευστικά ντονατς.