Υγεία

Ανάκληση «μαμούθ» από την Coca Cola στην Αυστρία

Ανάκληση «μαμούθ» από την Coca Cola στην Αυστρία
Ο παγκόσμιος γίγαντας ποτών Coca Cola προχώρησε σε ανάκληση μαμούθ από την αυστριακή αγορά, με την ανακοίνωση να αφορά δημοφιλή ποτά, όπως τα Coke, Fanta, Sprite και MezzoMix.

Η εταιρεία Coca-Cola έχει ανακαλέσει περίπου 26 εκατομμύρια μπουκάλια αναψυκτικών, καθώς μπορεί να περιέχουν μεταλλικά θραύσματα.

Ο παγκόσμιος κολοσσός ποτών ανακάλεσε τα μπουκάλια από την αυστριακή αγορά με την ανακοίνωση να αφορά δημοφιλή ποτά όπως η Coke, η Fanta, η Sprite και το MezzoMix. Η Coca-Cola αναφέρει ότι ένα «τεχνικό λάθος» στην παραγωγή οδήγησε σε σπασμένο φίλτρο, το οποίο προκάλεσε τη μόλυνση από μέταλλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, επρόκειτο για ένα «δυσλειτουργικό κόσκινο».

Η ανάκληση εκδόθηκε χθες και αφορά περίπου 12 εκατομμύρια λίτρα προϊόντων Coca-Cola. Η ειδοποίηση ανάκλησης αφορά όλα τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης μεταξύ 4 Φεβρουαρίου και 12 Απριλίου 2025. Η Coca-Cola σημείωσε ότι όλες οι άλλες συσκευασίες, τα προϊόντα και οι μάρκες δεν επηρεάζονται από την ανάκληση αυτή.

Δείτε την ανάκληση εδώ