Υγεία

Δακτύλιος που φοριέται στο ανδρικό μόριο ανιχνεύει πιθανούς κινδύνους για την υγεία

Δακτύλιος που φοριέται στο ανδρικό μόριο ανιχνεύει πιθανούς κινδύνους για την υγεία Φωτογραφία: UNSPLASH
Η συσκευή Tech Ring που μπορεί να φορεθεί από τους άντρες κατά τη διάρκεια του σεξ ή κατά τη διάρκεια της νύχτας διαθέτει ειδικούς αισθητήρες που ανιχνεύουν νυχτερινές στύσεις ενώ εκείνοι κοιμούνται.

Ένα πρώτο στο είδος του φορητό fitness tracker που προσαρτάται στο ανδρικό μόριο για να παρακολουθεί την ανδρική υγεία κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στην τιμή των 220 λιρών.

Το Tech Ring της FirmTech είναι ένας μαλακός δακτύλιος που μπορεί να φορεθεί στο πέος κατά τη διάρκεια του σεξ ή κατά τη διάρκεια της νύχτας και με τους ειδικούς του αισθητήρες να ανιχνεύσει νυχτερινές στύσεις ενώ οι άνδρες κοιμούνται. Αυτό χρησιμεύει στην παραγωγή αυτού που οι εμπνευστές του αποκαλούν «βαθμολογία στυτικής φυσικής κατάστασης», η οποία εμφανίζεται στο αντίστοιχο app του δακτυλίου.

Αν και αυτό μπορεί προφανώς να υποδείξει πιθανές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας, η παρακολούθηση της απόδοσης του ανδρικού οργάνου θα μπορούσε επίσης να είναι σωτήρια, ισχυρίζονται οι δημιουργοί της συσκευής.

Οι στύσεις βασίζονται στην υγιή κυκλοφορία του αίματος στο ανδρικό όργανο και τυχόν προβλήματα θα μπορούσαν να υποδηλώνουν απειλητικά για τη ζωή προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων καθώς και των προβλημάτων του προστάτη. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί επίσης να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι υψηλής αρτηριακής πίεσης ή και διαβήτη.

Ιδιαίτερα η υψηλή αρτηριακή πίεση περιγράφεται συχνά ως «σιωπηλός δολοφόνος» λόγω της έλλειψης συμπτωμάτων και του γεγονότος ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού. Υπολογίζεται ότι 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στην Αγγλία έχουν αδιάγνωστη υψηλή αρτηριακή πίεση σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

Η παρακολούθηση των στύσεων τη νύχτα, όπως κάνει το Tech Ring, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους άνδρες να ανακαλύψουν τη βασική αιτία της ανικανότητάς τους.

Οι άνδρες συνήθως βιώνουν τρεις έως πέντε στύσεις τη νύχτα, που διαρκούν περίπου 45 λεπτά συνολικά. Αυτές οι νυχτερινές στύσεις συμβαίνουν για να βοηθήσουν στην διατήρηση της υγείας του πέους. Εάν ένας άνδρας αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά οι ασυνείδητες στύσεις του είναι φυσιολογικές, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η ανικανότητά του προκαλείται από ένα ψυχολογικό πρόβλημα όπως το άγχος. Από την άλλη πλευρά, εάν τόσο το σεξ όσο και η νυχτερινή στύση αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα φυσιολογικό πρόβλημα.

Ο ιδρυτής της FirmTech, Dr Elliot Justin, περιγράφει το The Tech Ring ως ηλεκτροκαρδιογράφημα, ένα ανώδυνο τεστ που μετρά την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς, για το «αγαπημένο και πιο ευαίσθητο όργανο των ανδρών».

Ισχυρίζεται επίσης ότι η συσκευή μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των προβληματικών σημείων των στύσεων σε πρώιμο στάδιο, παροτρύνοντας τους άνδρες να κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως απώλεια βάρους, μείωση της πρόσληψης αλκοόλ και διακοπή του καπνίσματος.

Το Tech Ring, είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτο υλικό που μοιάζει με καουτσούκ και συγκρατείται σταθερά στη θέση του με ένα κούμπωμα στο πάνω μέρος της συσκευής, ώστε να μπορεί να φορεθεί τόσο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής όσο και όταν το πέος είναι χαλαρό.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα κοινό ιατρικό πρόβλημα, ιδιαίτερα καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας εκτιμά ότι οι μισοί άνδρες μεταξύ 40 και 70 ετών θα το αντιμετωπίσουν σε κάποιο βαθμό.

Παρόμοιοι φορητοί δακτύλιοι για την παρακολούθηση πτυχών της υγείας του πέους, όπως οι νυχτερινές στύσεις, έχουν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν.

Πηγή: Daily mail