Media News

Γιάννης Πάριος: Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε, η μοναξιά είναι αδελφή μου

Γιάννης Πάριος: Ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε, η μοναξιά είναι αδελφή μου
Καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Πάριος. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε για τον γάμο, τα παιδιά του, τη μοναξιά και τους γονείς του.  

«Παντρεύεσαι έναν άνθρωπο γιατί τον αγαπάς. Παντρεύεσαι μία γυναίκα, όταν έχεις κάνει παιδιά μαζί της, σεβόμενος τα παιδιά, γιατί όταν σέβεσαι τη μητέρα τους σέβεσαι και εκείνα και τον εαυτό σου» είπε αρχικά ο Γιάννης Πάριος.

Και συνέχισε: «Κατά τα άλλα, ο γάμος ποτέ δεν μου πήγαινε. Ή μάλλον εγώ δεν του πήγαινα ή δεν τον πήγαινα. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και το επάγγελμά μου. Μετανιώνω τώρα ότι δεν είχα χρόνο να αφιερώσω στα ίδια τα παιδιά, ενώ τους αφιέρωνα όλη μου την αγάπη».

«Ο έρωτας δεν είναι πάντα καλός, υπάρχει και αρρωστημένος έρωτας. Η μοναξιά είναι αδελφή μου. Δεν είναι μοναξιά να κοιμάσαι μόνος το βράδυ. Μοναξιά είναι να σε ξεχνάνε…» είπε ακόμη ο Γιάννης Πάριος.

Ο τραγουδιστής διηγήθηκε και μια ιστορία με τον γιο του. «Ήμασταν στην Πάρο και ο Χάρης έγραφε όλο το βράδυ στο διπλανό σπίτι. Υποτίθεται ότι ήμασταν ψιλοτσακωμένοι τότε. Και έρχεται και κάθεται στο πιάνο μου και παίζει μία μελωδία και τρελάθηκα. Το ακούω και του λέω: «ωραία μελωδία» και γυρνάει και μου κάνει: «γράψε ντε κανέναν στίχο»" ανέφερε ο Γιάννης Πάριος. «Και αυτό το τραγούδι είναι από τις τελευταίες του επιτυχίες, είναι το «Γέμισε η ζωή μου βράδια αξημέρωτα».

Πώς από Γιάννης Βαρθακούρης «βαφτίστηκε» Γιάννης Πάριος

«Νονοί του ονόματος ήταν πολλοί. Και ο Μάκης Μάτσας και εγώ και ο Γιώργος ο Κατσαρός» ανέφερε ο Γιάννης Πάριος. Όπως αποκάλυψε στην αρχή είχε πέσει στο τραπέζι το όνομα «Παριανός», αλλά υπήρχε ήδη ένας τραγουδιστής στη Βάρη με το όνομα αυτό.

Για τους γονείς του

«Kαι η μητέρα μου και ο πατέρας μου είχαν ωραία φωνή. Ο πατέρας μου ήταν άγιος άνθρωπος. Ο άγιος Χαραλάμπης. Ο πατέρας μου όταν είχε νεύρα η μάνα μου έφευγε για να μην τσακωθούν. Η μάνα μου ήταν ο καπετάνιος όπως είναι σε κάθε υγιές σπίτι. Εγώ ήμουν μπαμπάκιας ,όχι μαμάκιας. Της έδινες 1000 δραχμές και τα έξοδά μας ήταν 1200. Της έφταναν και κράταγε και δυο κατοστάρικα στην άκρη. Δεν ξέραμε τι είναι το χορτάτος για να πεινάσουμε» είπε ο Γιάννης Πάριος.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου έπαιξε στον άερα ένα βίντεο με την μητέρα του Μαρουσώ και ο τραγουδιστής συγκινήθηκε βαθιά. «Στο νέο μου δίσκο έχω γράψει ένα τραγούδι για τη μάνα μου. Αυτά τα τραγούδια τα είχε ξεχασμένα σε κασέτες».