Παιδεία

Απίστευτες πρακτικές από ιδιωτικούς παιδικούς για τα παιδιά που μπήκαν μέσω ΕΣΠΑ

Απίστευτες πρακτικές από ιδιωτικούς παιδικούς για τα παιδιά που μπήκαν μέσω ΕΣΠΑ
Απίστευτες πρακτικές από ιδιωτικούς παιδικούς για τα παιδιά που μπήκαν μέσω ΕΣΠΑ Απίστευτες πρακτικές για τα παιδία που μπήκαν μέσω ΕΣΠΑ έχουν σκαρφιστεί ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και επιδοτούνται ώστε να φιλοξενούν τα παιδιά μητέρων που είναι ωφελούμενες του προγράμματος Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής.

Οι πρακτικές αυτές έχουν σαν μοναδικό στόχο να μην παρέχουν δωρεάν όπως οφείλουν τις υπηρεσίες που έχουν υπογράψει στην σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ που υλοποιεί το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το dikaiologitika.gr για το θέμα δεν είναι λίγα τα περιστατικά που παρουσιάζονται καθημερινά φαινόμενα εξαπάτησης και παραπλάνησης των γονέων ώστε ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί να εισπράξουν παραπάνω χρήματα για την φιλοξενία των παιδιών.

Συνηθέστερη πρόφαση είναι ότι η σίτιση των παιδιών χρεώνεται επιπλέον ,ενώ έχουν υπογράψει σύμβαση να την παρέχουν δωρεάν, άλλοι ζητούν μέχρι και 500 ευρώ για γραφική ύλη διότι η σύμβαση δικαιολογεί μέχρι 100 ευρώ αλλά και δικαιολογίες του τύπου να μην έρχεται το παιδί σας κάθε μέρα αλλά να ξεκινήσει κανονικά από τον Οκτώβριο διότι χρειάζεται περίοδο προσαρμογής (άκουσον άκουσον).

Παραδείγματα από απίστευτες μαρτυρίες που έχει συλλέξει το dikaiologitika.gr από γονείς με αποκορύφωμα την παρακάτω :

Παιδικός σταθμός κολλάει ταμπελάκια στα παιδιά που φιλοξενούνται μέσω ΕΣΠΑ για να τους παρέχει διαφορετικό φαγητό από τα παιδιά που πληρώνουν οι γονείς τους.

Η ΕΕΤΑΑ χθες εξέδωσε οδηγία προς του φορείς αλλά και τους γονείς σχετικά με το τι παρέχεται και τι όχι από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ την οποία δημοσίευσε το dikaiologitika.gr και μπορείτε να δείτε εδώ.

Η ΕΕΤΑΑ γίνεται δέκτης καθημερνά καταγγελιών από γονείς αλλά το πρόβλημα που χρόνο με το χρόνο διογκώνεται δεν φαίνεται να το αντιμετωπίζει.