Εκλογές 2014

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ψήφο σε εμπόρους στις εκλογές του Μαΐου

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ψήφο σε εμπόρους στις εκλογές του Μαΐου Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ψήφο σε εμπόρους στις εκλογές του Μαΐου
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ψήφο σε εμπόρους στις εκλογές του Μαίου Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του να στηρίξουν τις υποψηφιότητες εμπόρων στις εκλογές του Μαίου 2014 οι οποίοι θα δεσμευθούν ότι θα προωθήσουν τις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί όλους τους εμπόρους της Αθήνας να στηρίξουν τις υποψηφιότητες εμπόρων για τα αξιώματα του δημοτικού ή διαμερισματικού Συμβούλου Αθηναίων, του Συμβούλου της Περιφερείας Αθηνών και του βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι θα δεσμευθούν ότι θα προωθήσουν τις θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών σε καίρια ζητήματα.

Ομόφωνο Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Μελών Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ορίζει ότι τα θέματα προτεραιότητας είναι:

1. Η ανάδειξη της πολιτιστικής και οικονομικής ταυτότητας της πρωτεύουσας σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό καθ΄ όλο το έτος.

2. Η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των επισκεπτών της πόλης.

3. Η ασφαλής διαβίωση και η πρόληψη κάθε μορφής βίας και παραβατικότητας.

4. Η πάταξη του παρανόμου εμπορίου και στήριξη του στεγασμένου εμπορίου με την απαγόρευση κάθε υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, εκτός της πώλησης προϊόντων γης και θάλασσας στις λαϊκές αγορές μόνο από παραγωγούς.

5. Η «Εμπορική χωροταξία- Χρήσεις γης»
- Διαφύλαξη της εμπορικής μορφής του κέντρου της Αθήνας.
- Διαχωρισμός των επαγγελματικών χρήσεων, σε αμιγώς εμπορικών και υγειονομικού ενδιαφέροντος με σαφή καθορισμό ποσοστού.
- Κίνητρα για τη διατήρηση, την επαναφορά και την ανάπτυξη θεματικών αγορών.

6. Η θέσπιση σαφών όρων και προϋποθέσεων που θα διέπουν την ίδρυση και λειτουργία μεγάλων εμπορικών μονάδων στην Αττική και παράλληλα να καταργηθεί το άρθρο 10 του Ν.3377/2005.

7. Οι πολεοδομικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις (πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, ανάδειξη αστικού τοπίου κλπ).

8. Η στήριξη του παραγωγικού ωραρίου της αγοράς καθώς και η λειτουργία των καταστημάτων τις επτά (7) θεσμοθετημένες Κυριακές για το 2014.

9. Η βελτίωση της καθημερινής διαχείρισης του δημοσίου χώρου (καθαριότητα, φωτισμός, στάθμευση, graffiti κ.α.).

10. Η υποστήριξη και ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (Ίδρυση παραρτήματος κοινωνικού Ιατρείου, στήριξη κοινωνικών δομών του Δ. Αθηναίων).