Εκλογές 2014

Εκλογές 2014 : Ανάπτυξη με τοπική δημοκρατία λέει ο Γ. Δέδες

Εκλογές 2014 : Ανάπτυξη με τοπική δημοκρατία λέει ο Γ. Δέδες Εκλογές 2014 : Ανάπτυξη με τοπική δημοκρατία λέει ο Γ. Δέδες
Εκλογές 2014 : Ανάπτυξη με τοπική δημοκρατία λέει ο Γ. Δέδες Περιφερειακή ανάπτυξη με τοπική δημοκρατία, είναι αυτό που προτάσσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με την «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» για τις εκλογές 2014 , Γιώργος Δέδες, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει πως «ο Μοριάς πρέπει να είναι ενιαίος».

Ο κ. Δέδες εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να αποχωρήσει από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη και να δημιουργήσει δικό του αυτοδιοικητικό σχήμα, λέγοντας ότι, υπήρξε εξαρχής από την λειτουργία του θεσμού διαφοροποίηση σε θέσεων και αρχών.

Επισήμανε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την αρχή είχε δημιουργηθεί «καθεστώς αναγκαστικής συνύπαρξης» και ανέφερε πως όταν πλέον διαπίστωσε ότι παραβιάζονται «κόκκινες γραμμές που αφορούν την ίδια την υπόσταση και την ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως της ίδιας της δημοκρατίας, νιώσαμε την ανάγκη να οδηγηθούμε σε ρήξη».

Υπογραμμίζει πως η «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη, γιατί περιλαμβάνει ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ προσθέτει για την στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ, ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε κομματική στήριξη, αλλά το βράδυ των εκλογών κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πανηγυρίζει.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνει πως η επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι είναι η αιχμή του δόρατος, σ' ένα κεφάλαιο που έπρεπε να έχει ανοίξει εδώ και καιρό η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επιπλέον, αναφέρει πως το σύστημα διοίκησης στην Περιφέρεια, «της αρχής ενός ανδρός» πρέπει να αλλάξει και προσθέτει:«Εμείς είμαστε εδώ και θα είμαστε και μετά τις εκλογές».

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ο κ. Δέδες λέει πως «είναι λαϊκίστικο να ισχυρίζεται κανείς πως έναν διεθνή διαγωνισμό θα τον καταργήσει». Συμπληρώνει όμως, πως πρέπει να επανεξεταστούν και να διευκρινιστούν τρία βασικά ζητήματα πριν την υπογραφή των τελικών συμβάσεων, που έχουν να κάνουν, πρώτον με το κόστος που θα στοιχίζει ο τόνος, δεύτερον την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα, που όπως λέει είναι κρίσιμο σημείο και πρέπει να μειωθεί σημαντικά και τρίτον, τα σημεία χωροθέτησης που έχουν προκαλέσει έντονες κοινωνικές εντάσεις.