Οικονομία

Πως θα δηλώσω στο ΙΚΑ την διεύθυνση για το αυτοκόλλητο

Πως θα δηλώσω στο ΙΚΑ την διεύθυνση για το αυτοκόλλητο Πως θα δηλώσω στο ΙΚΑ την διεύθυνση για το αυτοκόλλητο
Πως θα δηλώσω στο ΙΚΑ την διεύθυνση για το αυτοκόλλητο θεώρησης 2014 Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έχουν κλείσει εντός του 2013 και οι υπάλληλοι του δημοσίου με ασφάλιση ΙΚΑ πρέπει να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά την διεύθυνση τους ώστε να πάρουν το αυτοκόλλητο θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας 2014.Πως γίνεται η καταχώρηση της διεύθυνσης κατοικίας στο ΙΚΑ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ στοχεύοντας στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ιδρύματος (ταχυδρομική αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας για το 2014 στην κατοικία του ασφαλισμένου, περιορισμός επισκεψιμότητας στις κατά τόπους μονάδες κ.λ.π.) αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, παρέχοντας στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους (Τ.Κ., Πόλη/ Χωριό, Οδός & Αριθμός).

Στην παρούσα φάση δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας παρέχεται μόνο στους υπαλλήλους:

που μισθοδοτούνται από το ΙΚΑ (υπάλληλοι Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), των Υπουργείων (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ),
των Ν.Π.Δ.Δ. - πλην Ο.Τ.Α. (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ) και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που διέκοψαν τη λειτουργία τους εντός του 2013.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

Επιλογή της Κατηγορίας Απασχόλησης από προεπιλεγμένη λίστα τιμών.

Καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.), του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) που διαθέτει ο χρήστης, προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να του επιτραπεί η "είσοδος" στην εφαρμογή.

Εισαγωγή του Ταχυδρομικού Κώδικα της διεύθυνσης κατοικίας στο πεδίο "Τ.Κ.".

Επιλογή της πόλης από προεπιλεγμένη λίστα τιμών.

Καταχώρηση της οδού ή του χωριού με κεφαλαίους Ελληνικούς χαρακτήρες.

Καταχώρηση του αριθμού της οδού, εφόσον υπάρχει.

Σε περιπτώσεις χρήσης Ταχυδρομικής Θυρίδας, Γραμματοθυρίδας ή post restante θα επιλέγεται το πεδίο "ΤΘ ή ΓΘ ή PR" και θα συμπληρώνετε κατάλληλα το πεδίο "ΑΡΙΘΜΟΣ".

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην Υπηρεσία, οι ανωτέρω ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων οποιουδήποτε Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, προκειμένου να καταχωρηθούν τα ορθά ατομικά τους στοιχεία στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ιδρύματος.

καταχωρήστε την διεύθυνση σας εδώ