ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΕΙ ΤΕΙ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 2012 2013

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 2012 2013
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2012 2013 Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις 7.700 θέσεις που προσφέρει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012 - 2013 το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Μέχρι σήμερα 15.378 άτομα έχουν αποφοιτήσει από το ΕΑΠ, όπου η παρακολούθηση των μαθημάτων στηρίζεται αποκλειστικά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος προσφέρονται συνολικά 31 προγράμματα σπουδών -από 32 που ήταν πέρσι (δε συγκαταλέγεται το πρόγραμμα «Διοίκηση μονάδας υγείας του ΕΣΥ», της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών)- εκ των οποίων τα έξι αφορούν σε προπτυχιακά και τα υπόλοιπα 25 σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Οι θέσεις στα πρώτα ανέρχονται στις 4.200, ενώ στα δεύτερα στις 3.500 θέσεις.

Ειδικότερα, σε προπτυχιακό επίπεδο, προσφέρονται σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό, στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, στην ισπανική γλώσσα και τον πολιτισμό, στις φυσικές επιστήμες, στην Πληροφορική και στη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, περιλαμβάνονται προγράμματα πάνω στα αντικείμενα: πληροφοριακά συστήματα, περιβαλλοντικός σχεδιασμός έργων υποδομής, περιβαλλοντικός σχεδιασμός πόλεων και κτιρίων, σεισμική μηχανική και αντισεισμικές κατασκευές, προχωρημένες σπουδές στη Φυσική, κατάλυση και προστασία περιβάλλοντος, μεταπτυχιακή ειδίκευση καθηγητών αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής γλώσσας, ορθόδοξη Θεολογία, εκπαίδευση ενηλίκων, διαχείριση τεχνικών έργων, διασφάλιση ποιότητας, Μαθηματικά, διαχείριση αποβλήτων, μεταπτυχιακή εξειδίκευση καθηγητών των Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογία υλικού: διαχείριση και ανάπτυξη διάχυτων συστημάτων υπολογισμού, διοίκηση πολιτισμικών μονάδων, διοίκηση μονάδων υγείας, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, διοίκηση επιχειρήσεων, τραπεζική, γραφικές τέχνες - πολυμέσα και σχεδιασμός φωτισμού - πολυμέσα.

Δίδακτρα

Οσον αφορά στο κόστος σπουδών, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, επανακαθορίζεται το ποσό συμμετοχής στις δαπάνες σπουδών των φοιτητών του ΕΑΠ, από το ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013, στα 650 ευρώ ανά θεματική ενότητα, για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και στα 800 ευρώ ανά θεματική ενότητα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Το ποσό συμμετοχής μέχρι πέρυσι ανερχόταν σε 700 ευρώ για τα προπτυχιακά και 850 ευρώ για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ανά θεματική ενότητα.

Ωστόσο, το κόστος εξακολουθεί να παραμένει απαγορευτικό. Για τη λήψη του πρώτου πτυχίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθήσουν με επιτυχία 12 θεματικές ενότητες καταβάλλοντας συνολικά το ποσό των 7.800 ευρώ, ενώ για την απονομή μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης (περιλαμβάνει 4 θεματικές ενότητες και διπλωματική εργασία) τα δίδακτρα διαμορφώνονται στις 4.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση www.eap.gr, από 1 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει με δημόσια και ανοιχτή ηλεκτρονική κλήρωση, στα μέσα Δεκεμβρίου, στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος.