Δημόσιο

Σύμβαση 1,5 εκατ. ευρώ για το οδικό έργο Ηράκλειο - Βούτες

Σύμβαση 1,5 εκατ. ευρώ για το οδικό έργο Ηράκλειο - Βούτες Σύμβαση 1,5 εκατ. ευρώ για το οδικό έργο Ηράκλειο - Βούτες
Σύμβαση προϋπολογισμού 1,54 εκ. ευρώ για την κατασκευή του οδικού έργου Ηράκλειο-Βούτες στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, αναβαθμίζει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια στην περιοχή, την ασφάλεια των χιλιάδων φοιτητών, κατοίκων, επισκεπτών, καθώς προβλέπονται παρεμβάσεις, όπως πεζοδρόμηση, φωτισμός, διαγραμμίσεις και νέος ασφαλτικός τάπητας.

«Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας για την οδική ασφάλεια στη περιοχή, που εμείς, ως Περιφέρεια Κρήτης, υλοποιούμε», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης και τόνισε ότι είναι ένα αναγκαίο έργο για τους φοιτητές, τους καθηγητές, τους κατοίκους, τους επισκέπτες και εκτιμάμε ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο αναπληρωτής πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Καρακάσης, επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη, που θα αυξήσει την ασφάλεια των κατοίκων, των χιλιάδων φοιτητών μας, των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, στο ΙΤΕ αλλά και στο ΠΑΓΝΗ. Μέχρι σήμερα ο δρόμος είναι επισφαλής και με το έργο της Περιφέρειας Κρήτης διασφαλίζεται η οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή».

Στην υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη, εκτός του κ. Καρακάση, παραβρέθηκαν ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας που θα εκτελέσει το έργο, Μανόλης Καλουδάκης.