Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στο Ηράκλειο, καίει χορτολιβαδική έκταση

Μαίνεται η φωτιά στο Ηράκλειο, καίει χορτολιβαδική έκταση Φωτογραφία: eurokinissi
Διάσπαρτες οι εστίες της φωτιάς, συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στο Γεράκι

Συνεχίζεται η επιχείρηση της Π.Υ Ηρακλείου για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 1-7-2024 στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Στο σημείο που στήθηκε ολονύχτια επιχείρηση παραμένει το σύνολο των δυνάμεων που βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή , ενώ εξακολουθούν να πραγματοποιούν κατά διαστήματα ρίψεις νερού, δύο εναέρια μέσα.

Στην περιοχή σύμφωνα με την πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα το σημείο που έχει στηθεί η επιχείρηση, καίγεται χορτολιβαδική και δασική έκταση και δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η δύσκολη μάχη με τις φλόγες

Πάνω από 75 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ στο μέτωπο συνδράμουν πάνω από 20 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής με 15 βοηθητικά, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε και παράλληλα ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης δεν είναι εύκολη... Οι εστίες είναι πολλές και διάσπαρτες και οι αναζωπυρώσεις συνεχείς.

Το έργο των πυροσβεστών και των πεζοπόρων τμημάτων που βρίσκονται στο σημείο, ενισχύουν τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

{https://www.youtube.com/watch?v=Jf6x06AyQyk}