Δημόσιο

Online τα αιτήματα των πολιτών στο Δήμο Σερρών

Online τα αιτήματα των πολιτών στο Δήμο Σερρών
Νέα ιστοσελίδα απέκτησε ο Δήμος Σερρών, στην οποία οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να καταχωρούν on line τα αιτήματά τους. Στην  ιστοσελίδα, οποία βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία,  τα αιτήματα των πολιτών θα κατηγοριοποιούνται αυτόματα στις αρμόδιες διευθύνσεις και τμήματα.

Για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας έγιναν οι εξής παρεμβάσεις:

Μετάπτωση των βασικών δεδομένων από την παλιά στη νέα ιστοσελίδα σε νέο αναβαθμισμένο λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας

Αναδιάταξη και νέα αισθητική στις βασικές κατηγορίες πληροφορίας, ώστε άμεσα ο χρήστης του ιστοτόπου να εντοπίζει την πληροφορία που θέλει (Δελτία τύπου, Διαγωνισμοί, Ανακοινώσεις, Συνεδριάσεις επιτροπών)

Επιπλέον θωράκιση της ασφάλειας του πληροφοριακού συστήματος όπου φιλοξενείται ο νέος ιστότοπος, καθώς με το μέχρι τώρα παρωχημένο λογισμικό υπήρχαν σημαντικά προβλήματα και κενά ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο δεχθήκαμε 2 επιθέσεις από ηλεκτρονικούς εισβολείς με αποτέλεσμα την προσωρινή κατάρρευση του συστήματος.

Δυνατότητα προσαρμογής της όψης του νέου ιστοτόπου (responsive view) όταν προβάλλεται σε κινητά και tablet

Ομαδοποίηση και δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στα διάφορα έντυπα – δικαιολογητικά με τα οποία συναλλάσσεται ο δημότης με τις πιο «δημοφιλείς» υπηρεσίες του Δήμου (ληξιαρχείο, δημοτολόγιο, πολεοδομία).