Παιδεία

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Τα πρώτα τηλεμαθήματα είναι διαθέσιμα για τους μαθητές

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Τα πρώτα τηλεμαθήματα είναι διαθέσιμα για τους μαθητές
Τα τηλεμαθήματα αφορούν τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου

Παραμονές της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25, με το Ψηφιακό Φροντιστήριο, μια τις καινοτομίες που εισάγει στην εκπαίδευση το Υπουργείο Παιδείας από φέτος, να κάνει την εμφάνισή του και μάλιστα να φιλοξενεί ήδη στην πλατφόρμα του τα πρώτα online μαθήματα για τους μαθητές.

Οι μαθητές του Γυμνασίου είναι αυτοί που κάνουν ποδαρικό στην νέα δωρεάν πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που δημιουργήθηκε για την ενίσχυση και την υποστήριξη της διδασκαλίας των μαθημάτων που παραδίδονται στο σχολείο. Τα μαθήματα είναι βιντεοσκοπημένα και καλύπτουν μια σειρά από γνωστικά αντίκειμενα που αφορούν την διδακτέα ύλη των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. 

Σε πρώτη φάση έχουν ήδη αναρτηθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές των τάξεων Γυμνασίου τα πρώτα βιντεομαθήματα που αφορούν θεματικές ενότητες της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών . Στα τρίλεπτης έως επτάλεπτης διάρκειας video ο εκπαιδευτικός επεξηγεί και αναλύει το κομμάτι της ύλης που αντιστοιχεί στην  ενότητα του μαθήματος, δίνει έμφαση στα κύρια σημεία και παραθέτει σχετικά παραδείγματα για τον μαθητή. Μέχρι στιγμής τα βιντεομαθήματα είναι ασύγχρονα δηλαδή δεν υπάρχει διάδραση μαθητή εκπαιδευτικού σε πρώτο χρόνο. 

Δείτε αναλυτικά τα διαθέσιμα μαθήματα του Ψηφιακού Φροντιστηρίου εδώ

NETWORK