Δημόσιο

ΣτΕ: Δεκτές οι προσφυγές καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣτΕ: Δεκτές οι προσφυγές καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες
Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Τα μέλη του ΣτΕ θα προχωρήσουν τώρα σε κρίση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Τα τρία ζητήματα που τέθηκαν σήμερα σε ψηφοφορία ήταν το παραδεκτό, το έννομο συμφέρον και το βάσιμο των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

Σε φορτισμένο κλίμα, η ολομέλεια του ΣτΕ κατά τη σημερινή διάσκεψη έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών καθώς οι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Η πλειονότητα των δικαστών απέρριψε την εισήγηση Γιώργου Παπαγεωργίου ο οποίος είχε ζητήσει την απόρριψη των προσφυγών που έχουν κατατεθεί.

Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης Γ.Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα.

Στην επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Ας σημειωθεί ότι μετά την ασθένεια του κ. Αρ. Βώρου, ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, ένα από τα δύο αναπληρωματικά μέλη της σύνθεσης, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, πήρε αναρρωτική άδεια. Ο κ. Αλεξανδρής έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.
Παράλληλα χθες ο υπουργός δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχικό έλεγχο κατά ανώτατου δικαστικού λειτουργού που μετέχει στη διάσκεψη.