Ελλάδα

Σε γνώση του Μητροπολίτη το «μανιφέστο» του κακοποιητή ιερέα στα Χανιά

Αρχείου Αρχείου
Η 64χρονη σήμερα πρεσβυτέρα υπέμενε από τα 14 της χρόνια τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση του ιερέα.

Με σκληρές κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση και απειλές ενάντια στη σύζυγο και τα παιδιά του είναι αντιμέτωπος γνωστός ιερέας σε περιοχή των Χανίων, ο οποίος μάλιστα συνεχίζει να λειτουργεί, παρότι η υπόθεση είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, τον περασμένο Ιούλιο, όταν η γυναίκα νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση.

Τότε τα παιδιά της εντόπισαν ένα ημερολόγιο όπου η γυναίκα κατέγραφε την λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία που ζούσε επί 50 χρόνια.

Τα παιδιά της γνώριζαν την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα τους αλλά όχι την έκταση της βίας. Όταν η γυναίκα βγήκε από το νοσοκομείο, ζήτησε από τα παιδιά της να κινηθούν νομικά.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο έχει απαγορεύσει στον ιερέα να πλησιάζει την σύζυγο και τα παιδιά του ωστόσο η Μητρόπολη δεν έχει αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταφέρει το Εκκλησία Online, ο ιερέας μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, είχε περάσει στους πιστούς το αφήγημα του «θεραπευτή» και «εξομολογητή» ενώ τελούσε και εξορκισμούς σε ενορίτες.

Σε παρόμοιο περιστατικό πριν από χρόνια που είχε φτάσει στα αυτιά του Δεσπότη, εκλήθησαν και ο Ιερέας και η Παπαδιά ενώπιον του και τους ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εκεί ο παπάς όχι μόνο δεν αρνήθηκε τα όσα συνέβησαν, αλλά τα τεκμηρίωσε λέγοντας πως υπάρχει πνευματικός νόμος στην Εκκλησία , η πρεσβυτέρα να υπακούει σε όλα τον σύζυγο της , να είναι σεμνή και να κάνει ταπείνωση.

Της είχε πει χαρακτηριστικά, «θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου».