Δημόσιο

URBACT III : επιλέχθηκαν 7 δίκτυα υλοποίησης

URBACT III : επιλέχθηκαν 7 δίκτυα υλοποίησης
Το Εθνικό Σημείο Urbact Ελλάδας - Κύπρου ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του URBACT III, επιλέχθηκαν επτά (7) δίκτυα υλοποίησης, τα οποία αποτελούν ένα νέο τύπο δικτύων, που θα ξεκινήσουν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο του URBACT.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του:
Θεματικού στόχου Ανταγωνιστικότητα των ΜΜΕ, οι 9 πόλεις μέλη του Δικτύου CreativeSpirits έχουν μια κοινή ανάγκη να βελτιώσουν τις υπάρχουσες αστικές τους στρατηγικές / τα σχέδια δράσης τους, με την εισαγωγή των νέων προσεγγίσεων που συνδέονται με δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες, Θεματικού στόχου Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων, το Δίκτυο στοχεύει στην υλοποίηση πρωτοποριακών μοντέλων στο τομέα της διαχείρισης της κληρονομιάς σε μεσαίου μεγέθους Ευρωπαικές πόλεις. Στο Δίκτυο από Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Δωδώνης.Το Δίκτυο Re-Generation, στο ίδιο θεματικό στόχο, σκοπό έχει να αναπτύξει στρατηγικές στην αστική ανανέωση που συνδυάζουν τη μείωση της κατανάλωσης γης και τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων με την ολοκληρωμένη συμμετοχή και ενθάρρυνση της τοπική κοινωνίας.

Στο πλαίσιο του θεματικού στόχου Κινητικότητα της Απασχόλησης και Εργασία, το Δίκτυο Jonhtown 2 εφαρμόζει πρόγραμμα σχετικά με την στήριξη της υλοποίησης των τοπικών προσεγγίσεων για τη δραστηριοποίηση των νέων ανέργων.

Στο θεματικό στόχο Κοινωνική Ένταξη, το Δίκτυο CIA 7 μοιράζεται καλές ολοκληρωμένες πρακτικές που αφορούν υποβαθμισμένες περιοχές.Στο Δίκτυο από Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Λάρισας ενώ το Δίκτυο URB-inclution στοχεύει στη συνδημιουργία νέων λύσεων για τη μείωση της φτώχειας σε υποβαθμισμένες περιοχές.Στο Δίκτυο από Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων.

Στο πλαίσιο, τέλος, του θεματικού στόχου Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, το Δίκτυο ImpactonESL αποσκοπεί να μειώσει τα υψηλά ποσοστά της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.Στο Δίκτυο από Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη www.urbact.eu