Δημόσιο

Και υπάλληλοι ΙΔΑΧ στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου αρμοδιότητας Βερναρδάκη

Και υπάλληλοι ΙΔΑΧ στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου αρμοδιότητας Βερναρδάκη
Την δυνατότητα μετάταξης και υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, πέρα των μόνιμων υπαλλήλων στην Γενική Γραμματεία για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου αρμοδιότητας του υπουργού Επικρατείας κ. Βερναρδάκη, προβλέπει νέα διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα ευρωπαϊκά κόμματα που κατατέθηκε στην Βουλή

Σκοπός της νέας διάταξης όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση είναι η ενιαία αντιμετώπιση των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με τους μόνιμους υπαλλήλους φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αναφορικά με τον τρόπο κάλυψης των θέσεων του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, στο πλαίσιο των αρχών της αξιοκρατίας, της ισότητας και της αναλογικότητας.

Στόχος είναι η ρύθμιση του προβλήματος που αναφέρεται παραπάνω μέσω της παροχής της δυνατότητας μετάταξης και στους υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, πέρα από τους μόνιμους υπαλλήλους, στο πλαίσιο της κοινής αντιμετώπισης των δύο αυτών κατηγοριών υπαλλήλων.

Ετσι σύμφωνα με την νέα διάταξη οι θέσεις του λοιπού προσωπικού καλύπτονται είτε με μετάταξη είτε με απόσπαση μονίμων υπαλλήλων ή υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, οι οποίοι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι αποσπασμένοι στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού δύνανται με αίτησή τους να μεταταγούν.